Η Αλίντα Κανάκη προειδοποιεί Παρθένους, Ιχθύς, Τοξότες και κυρίως Διδύμους να προσέχουν πολύ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Στις 13 Μαΐου έρχεται η σειρά της Αφροδίτης να βρεθεί σε στάση για να γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στις 21ο 49΄των Διδύμων, μια ανάδρομη πορεία που θα λήξει στις 25 Ιουνίου, όταν θα βρεθεί και πάλι σε στάση, στις 5ο 20΄των Διδύμων, για να γυρίσει ορθόδρομη. Είναι ο τρίτος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος που γυρίζει ανάδρομος σε μικρή χρονική απόσταση από τον Πλούτωνα (25 Απριλίου) και τον Κρόνο (11 Μαΐου). Η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη κάθε περίπου 19 μήνες και η περίοδος αυτή διαρκεί γύρω στις 6 εβδομάδες.

Εξωστρεφείς, επικοινωνιακοί, αλλά τόσο απερίσκεπτοι

Είναι από τους ελάχιστους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, μαζί με τον Δία, που συνδέεται αστρολογικά με θετικά χαρακτηριστικά. Ενσαρκώνει την θηλυκή ενέργεια και κυβερνά την ερωτική και συναισθηματική μας ζωή, καθώς και τον τρόπο που ξοδεύουμε τα χρήματα μας. Είναι ο πλανήτης της αποπλάνησης, της πολυτέλειας και των όμορφων πραγμάτων, των πολύτιμων μετάλλων, των κοσμημάτων και της μόδας, του έρωτα και της ψυχαγωγίας. Όντας στους Διδύμους από τις 3 Απριλίου μας κάνει πιο εξωστρεφείς και επικοινωνιακούς, αλλά και πιο επιφανειακούς και κάπως απερίσκεπτους.

Οι μεγάλοι έρωτες και οι εραστές από το παρελθόν μας μάραναν!

Με την Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία η ερωτική και αισθηματική μας ζωή δυσκολεύει σημαντικά. Μας είναι πολύ πιο δύσκολο να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματά μας, να προσφέρουμε αγάπη στους γύρω μας, κυρίως στον σύντροφό μας, αλλά και να πάρουμε αγάπη από αυτόν. Είναι μια περίοδος που μπορεί να βιώσουμε ξανά εμπειρίες από το παρελθόν, προκειμένου να επιλυθούν καρμικά ζητήματα που εκκρεμούν, μπορεί όμως να επανεμφανιστούν στην ζωή μας άτομα από παρελθόν μας, όπως παλιοί γνωστοί, φίλοι, εραστές ή σύντροφοι. Είναι μια φάση της ζωής μας που ενδείκνυται να κατακτήσουμε εσωτερική ισορροπία, με το να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και να τον αγαπήσουμε για αυτό που πραγματικά είναι. Μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο για να δούμε που κάναμε τα λάθη μας στις προηγούμενες μας σχέσεις ή να διαπιστώσουμε εάν κινούμαστε στο σωστό δρόμο στην παρούσα μας σχέση. Η επανεμφάνιση εραστών και συντρόφων από το παρελθόν αποσκοπεί στο να μας βοηθήσει να κλείσουμε εκκρεμή κεφάλαια της αισθηματικής ζωής μας, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για νέες σχέσεις. Μπορεί όμως και να αισθανθούμε ότι συναντήσαμε το πεπρωμένο μας, στο πρόσωπο ενός ατόμου που θα γνωρίσουμε. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει ακαταμάχητη έλξη αλλά και η αίσθηση της οικειότητας από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να περιμένουμε να εμπλακούμε σε μια καινούργια σχέση τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της. Εάν είναι το πεπρωμένο μας να συμπορευτούμε στην ζωή με το άτομα αυτό, τότε θα είναι σίγουρα εκεί και μετά από μερικές εβδομάδες.

Θέλοντας να πιστέψουμε στο ψέμα και οι αυτοκαταστροφικές διαθέσεις

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης είναι το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα που θα έχει ισχυρή επιρροή καθ όλη τη διάρκεια του οπισθοδρομικού της κύκλου. Με την όψη αυτή αυξάνεται η ανάγκη μας για στοργή και τρυφερότητα, γεννώνται ανασφάλειες για τον εαυτό μας και την εξωτερική μας εμφάνιση, με συνέπεια πολλές φορές να κάνουμε αυτοκαταστροφικές επιλογές, καταφεύγοντας στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά, σε σεξουαλικές διαστροφές και όργια ή με ένα ταίρι που δεν αξίζει καν την προσοχή μας, πόσο μάλλον κάτι περισσότερο. Λόγω της εμπλοκής του Ποσειδώνα η αίσθηση της πραγματικότητας θολώνει, δεν βλέπουμε ή επιλέγουμε να αγνοούμε οτιδήποτε αρνητικό ή επικίνδυνο, και ζούμε το δικό μας μύθο. Βλέπουμε τα πάντα μέσα από ροζ γυαλιά, ενθουσιαζόμαστε πολύ εύκολα, δίνουμε τα πάντα χωρίς όρους και όρια, με συνέπεια να ακολουθήσουν σκληρές απογοητεύσεις όταν εκλείψει η επιρροή της όψης και επιστρέψει η Αφροδίτη στην ορθή της πορεία, που θα φέρουν έντονο συναισθηματικό πόνο. Τις έξι βδομάδες που θα ακολουθήσουν είμαστε ευάλωτοι σε ψέματα, απιστίες και εξαπατήσεις από άτομα που γνωρίσαμε και εμπιστευθήκαμε το διάστημα αυτό. Οι αδυναμίες μας γίνονται όπλα στα χέρια των αδίστακτων για να μας πολεμήσουν.

Ταγμένοι σε χαμένες υποθέσεις

Το δύσκολα αυτό κλίμα στα αισθηματικά μας ενισχύει και η σύνοδος της Αφροδίτης με δύο σταθερούς αστέρες, την Αίγα (Capella) από τον Ηνίοχο και του Bellatrix ή γ΄ του Ωρίωνα. Ο Μπελλατρίξ που ασκεί την ισχυρότερη επιρροή, συνδέεται με πόνο και μεγάλες απογοητεύσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, λόγω ανεξέλεγκτων συναισθημάτων. Σε συνδυασμό δε με δύσκολες όψεις, όπως είναι το τετράγωνο του Ποσειδώνα, μπορούμε να περιμένουμε μια εμμονή να πολεμήσουμε χαμένες υποθέσεις, απερίσκεπτη τόλμη και επιθετικότητα, ατυχήματα, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτούν μοιραία, ατίμωση, καθώς και φθόνο και μίσος από τους γύρω μας. Σε μακροχρόνιες και δοκιμαζόμενες σχέσεις η περίοδος αυτή μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς θα υπάρχει αυξημένη δυσπιστία απέναντι στον σύντροφό σας. Ψέματα άνευ ουσίας ή η απόκρυψη της αλήθειας από αφέλεια ή αμέλεια μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα μεταξύ των συντρόφων. Το κλίμα μπορεί να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με την τάση μας να κριτικάρουμε το παραμικρό, με αποτέλεσμα το διάστημα αυτό να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο ψυχικά και συναισθηματικά. Στις σχέσεις όμως που χαρακτηρίζονται από αρμονία και ισορροπία, η αυξημένη ανάγκη για τρυφερότητα και αγάπη μπορεί να φέρει ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος.

Κακό γούστο! Μη κάνετε αγορές!

Και καθώς η Αφροδίτη έχει σχέση και με τα χρήματα και κατ επέκταση την οικονομία με την γενικότερη της έννοια, η περίοδος που ακολουθεί είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για απάτες ή απώλεια χρημάτων από εσφαλμένες τοποθετήσεις, παραπλανητικές συμβουλές, ανακριβείς ειδήσεις ή κακές αγορές. Η κρίση μας δεν λειτουργεί ικανοποιητικά και η αίσθηση της πραγματικότητας παραμορφώνεται. Αγορές που θα κάνουμε την περίοδο αυτή ή επεμβάσεις στην εξωτερική μας εμφάνιση θα είναι πιθανά κακόγουστες ή αποτυχημένες. Καλό είναι επίσης να αποφύγουμε για λίγο καιρό φιλανθρωπικές πράξεις και ακριβά δώρα, γιατί το πιο πιθανό είναι, οι αποδέκτες να είναι ανάξιοι της ευγενούς μας χειρονομίας και της αγαθής μας πρόθεσης.

Κερδοσκοπία σε νομίσματα, πολύτιμα μέταλλα, πετρέλαιο και οικονομικά σκάνδαλα

Σε διεθνές οικονομικό και πολιτικό επίπεδο θα επικρατεί ένα κλίμα καχυποψίας μεταξύ εταίρων και συνομιλητών, που μπορεί να φέρει την διακοπή συνομιλιών ή διαπραγματεύσεων. Οι αντιφάσεις στις πολιτικές αποφάσεις θα είναι ακόμη πιο έντονες αυτή την περίοδο, από τη μια με την τάση για εξοικονόμηση και της παραμικρής δεκάρας, ενώ από την άλλη θα δαπανώνται ανούσια τεράστια ποσά. Η κερδοσκοπία στα νομίσματα, τα πολύτιμα μέταλλα και το πετρέλαιο θα παρουσιάσει μια κλιμάκωση, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να αποκαλυφθούν οικονομικά σκάνδαλα. Έντονη θα είναι επίσης η αίσθηση και θα κυριαρχεί ο φόβος, ότι ο παρόν οικονομικός κύκλος πλησιάζει σύντομα το τέλος του, με άμεσο αντίκτυπο στις αγορές.

Καταχρήσεις και Over dose

Και η υγεία μας όμως θα βρίσκεται σε κίνδυνο την περίοδο τη ανάδρομης Αφροδίτης. Η έκλυση των ηθών που θα παρατηρηθεί, οι σεξουαλικές διαστροφές και τα όργια που θα φουντώσουν λόγω των πλανητικών όψεων αλλά και του μακροχρόνιου εγκλεισμού, η επίπλαστη αίσθηση της ασφάλειας και η άγνοια κινδύνου, θα φέρουν μια έξαρση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών (Αφροδίτη) και των ιογενών νόσων (Ποσειδώνας)! Άτομα που είναι επιρρεπή σε εξαρτήσεις θα πρέπει να προσέχουν, γιατί η εποχή ευνοεί την προσφυγή στο αλκοόλ και τα παραισθησιογόνα, που όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φέρουν δηλητηριάσεις ή και θανάτους από υπερβολικής δόση. Αναμένεται δε με το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα να αυξηθούν επίσης οι αυτοκτονίες. Ως προς την πανδημία του κορωνοϊού, η όψη δείχνει ότι θα είναι όλο και πιο δύσκολο να ελεγχθεί η εξάπλωση της, με αποτέλεσμα όλο και μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες να εκτίθενται στον ιό και να νοσούν.

Υγεία: Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύς και κυρίως Δίδυμοι, το νου σας ρεμάλια…

Η παρούσα ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο όσους γεννήθηκαν μεταξύ της 12ης και της 29ης μοίρας των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων ή όσους έχουν οποιουσδήποτε πλανήτες στις μοίρες αυτές στα παραπάνω ζώδια. Πέρα από τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, την κακή κρίση ή τις αψυχολόγητες επιλογές σε αισθηματικό επίπεδο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα πιο πάνω ζώδια προέρχεται από μια ενδεχόμενη μόλυνση από τον κορωνοϊό! Και ανάμεσα σε όλους, οι Δίδυμοι είναι αυτοί που θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο προσεκτικοί.

Η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα, της ομορφιάς, της σεξουαλικότητας, της ηδονής και της τεκνοποίησης για την αρχαία ελληνική θρησκεία και τη μυθολογία γέννησε τον Έρωτα, την Ψυχή και τον Φόβο και ήταν έμπνευση για του σπουδαιότερους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας, σε όλες τις περιόδους της.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.