Η Αλίντα Κανάκη βλέπει τη Νέα Σελήνη στις 16 Αυγούστου στον Λέοντα να φέρνει εντάσεις, χωρισμούς, βία και επαναστάσεις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Στις 16 Αυγούστου θα έχουμε την Νέα Σελήνη, στις 12:37 τοπική ώρα, που τον μήνα αυτό την συναντάμε στις 23ο 16’ του Λέοντα. Με ένα φεγγάρι στον Λέοντα, νοιώθει κανείς ασφάλεια και σιγουριά, όταν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ή μπορεί να κερδίσει τον έπαινο ή τον θαυμασμό των γύρω του. Η κριτική, όσο εποικοδομητική και αν είναι, δεν είναι τώρα καλοδεχούμενη. Αυτό άλλωστε αποτελεί το μάθημα του καινούργιου φεγγαριού, να δεχόμαστε δηλαδή την καλοπροαίρετη κριτική και να γίνεται εφαλτήριο για την προσωπική μας βελτίωση. Η Σελήνη, η οποία συμβολίζει το συναίσθημα και το υποσυνείδητο, ευρισκόμενη σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Λέοντα, οδηγεί σε μια έκρηξη συναισθημάτων. Το διάστημα που θα ασκεί έντονη επιρροή το καινούργιο φεγγάρι ίσως να βιώσουμε κρίσεις πάθους, ενθουσιασμού, αλλά και ακραίες ευαισθησίες. Αποτελεί ωστόσο μια εξαιρετική χρονική περίοδο να εξερευνήσει κανείς τις βαθύτερες ανάγκες ή τις επιθυμίες του.

Πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες και ίσως τυραννικές τάσεις αλλά και σωματική ή πνευματική αναγέννηση

Ο τρίτος δεκανός του Λέοντα, όπου σχηματίζεται η Νέα Σελήνη του Αυγούστου, με κυβερνήτη του ζωδίου τον Ήλιο και κυβερνήτη του δεκανού τον Άρη, είναι χαρακτηριστικός των ατόμων που λαμβάνουν χωρίς πολύ σκέψη και χρονοτριβή τις απαραίτητες αποφάσεις για το μακροχρόνιο καλό των γύρω τους, δίχως να υπολογίζουν τις συνέπειες στην δημόσια εικόνα τους. Μπορεί να γίνουν τώρα εμφανείς οι ηγετικές ικανότητες κάποιων νέων προσώπων στην πολιτική σκηνή, οι οποίοι θα έρθουν με φρέσκιες ιδέες και θα ονειρεύονται να αναμορφώσουν την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Ωστόσο η θέση αυτή ενδεχομένως να ξυπνήσει μέσα μας κάποια ανεπιθύμητα στοιχεία της προσωπικότητας μας και να εκδηλώσουμε έναν αδίστακτο χαρακτήρα ή τυραννικές τάσεις. Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στον Σκορπιό, με κυβερνήτη του τον Πλούτωνα. Καθώς ο πρώτος οίκος, ο οίκος του Ωροσκόπου, αντιπροσωπεύει τους λαούς, η τοποθέτηση του στον Σκορπιό υποδηλώνει την αντίσταση τους ενάντια στις σκοτεινές και καταστροφικές δυνάμεις της ζωής. Ο κυβερνήτης του ζωδίου, ο Πλούτωνας, έχει την ικανότητα να ξεθάβει ένοχα μυστικά, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ίσως όμως και να φέρει στην επιφάνεια κάποιες κρυφές και διόλου δελεαστικές πτυχές του χαρακτήρα μας (ζήλια, φθόνο, λαγνεία και αρχομανία). Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που υποδηλώνει την ικανότητα σωματικής και πνευματικής αναγέννησης. Ένα τρίγωνο δε Ωροσκόπου-Κρόνου μας κάνει συνετούς και ειλικρινείς.

Η ώρα για τα χρωστούμενα

Οι κύριες όψεις της Νέας Σελήνης αφορούν μια σύνοδο με την ανάδρομη Αφροδίτη, και κυρίως ένα τετράγωνο με τον Ουρανό. Πολλές είναι οι δευτερεύουσες όψεις του φεγγαριού, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει το τρίγωνο Άρη-Ουρανού. Η σύνοδος της Σελήνης με την Αφροδίτη επιτείνει θεωρητικά την ενέργεια της αγάπης, της ομορφιάς και της αρμονίας. Μόνο που η Αφροδίτη βρίσκεται την περίοδο αυτή σε ανάδρομη πορεία και δεν είναι σε θέση να προσφέρει απλόχερα τις θετικές τις ενέργειες, τόσο στα αισθηματικά μας, όσο και στα οικονομικά. Προβλήματα μπορεί να υπάρξουν στις αισθηματικές σχέσεις, γιατί ενδεχομένως να μην αισθανόμαστε ιδιαίτερα καλά ψυχολογικά ή να μην ξέρουμε τι θέλουμε. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να μας πιάσει μια νοσταλγία για μια περασμένη μας σχέση και να αναπολήσουμε καταστάσεις ή συναισθήματα που βιώσαμε, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ίσως να αναβιώσει μια παλιά μας σχέση. Και επειδή η Αφροδίτη έχει άμεση σχέση με τα τρέχοντα οικονομικά μας, το διάστημα γύρω από την Νέα Σελήνη ίσως να έρθουν στον προσκήνιο οικονομικές εκκρεμότητες από το παρελθόν. Είτε θα μας ζητήσουν χρήματα που χρωστάμε και δεν αποπληρώσαμε, είτε θα μας επιστρέψουν κάποια χρήματα που δανείσαμε, ενδεχομένως πριν από αρκετό καιρό. Η Αφροδίτη βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με την Λίλιθ, την Μαύρη Σελήνη. Αστρολογικά η Λίλιθ είναι συνώνυμη του φεμινισμού, καθώς απεικονίζει το ακαταμάχητο θηλυκό με την ισχυρή θέληση, που μάχεται σαν Αμαζόνα για τα δικαιώματα, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της. Η σύνοδος της Λίλιθ με την Σελήνη και τον Ήλιο, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε τεταμένες καταστάσεις και σε συγκρούσεις τις σχέσεις.

Χωρισμοί και όταν δε ξέρεις τι θέλεις

Το τετράγωνο Νέας Σελήνης-Ουρανού αυξάνει κατακόρυφα την ένταση μέσα μας αλλά και τριγύρω μας. Γιγαντώνεται η δυσαρέσκεια για οτιδήποτε δεν μας ευχαριστεί πια, και αισθανόμαστε ότι πνιγόμαστε από τους περιορισμούς και τις συμβάσεις της ζωής μας. Υπό την επιρροή του Ουρανού είμαστε πολύ πιο παρορμητικοί, ίσως και εριστικοί, αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι σε σχέσεις ή καταστάσεις και είμαστε συχνά έτοιμοι να αποδράσουμε, να σπάσουμε τα δεσμά και να ξεκινήσουμε για την μεγάλη, καινούργια περιπέτεια. Πολύ συχνά όμως δεν ξέρουμε τι θέλουμε και ποιο δρόμο να ακολουθήσουμε, μια και επικρατεί σύγχυση στο μυαλό μας. Με την επιρροή του τετραγώνου γινόμαστε παρορμητικοί, επαναστατικοί, κυκλοθυμικοί, ευερέθιστοι και δογματικοί στις απόψεις μας. Την περίοδο αυτή ενδεχομένως να εκφράζουμε ακραίες ή και εκκεντρικές απόψεις και να μας ελκύουν άτομα περίεργα, εκκεντρικά, με πρωτοποριακές ιδέες και αντισυμβατική εμφάνιση. Ο Ουρανός, ως πλανήτης του απρόοπτου και των εκπλήξεων, ίσως να φέρει από το πουθενά κάποια νέα άτομα στην ζωή μας, μπορεί να φέρει χρήματα που δεν περιμέναμε ή να χάσουμε ξαφνικά αντικείμενα, πολύτιμα ή μη, και χρήματα. Πρόκειται για μια όψη που θα έχει σημαντική επίδραση στις σχέσεις, κυρίως στις αισθηματικές, και δεδομένης της ανάδρομης Αφροδίτης, που έχει φέρει εντάσεις στις σχέσεις, μπορεί να σημάνει το τέλος της κοινής πορείας για κάποια ζευγάρια. Δεν θα αφήσει όμως ούτε τις επαγγελματικές μας σχέσεις ανέπαφες, μια και οι παρορμητικές αποφάσεις, οι δογματικές απόψεις και η αστάθεια στην συμπεριφορά μας μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά σε συνεργασίες. Τις αρνητικές συνέπειες της επιρροής του τετραγώνου Σελήνης-Ουρανού, ενδεχομένως να ισορροπήσει κάπως το τρίγωνο Άρη-Ουρανού από Παρθένο και Ταύρο αντίστοιχα, που μας βοηθάει να πραγματοποιήσουμε καινούργια ξεκινήματα. Αισθανόμαστε αρκετά δυναμικοί για να αναλάβουμε κάποια ρίσκα, ώστε να ξεφύγουμε από αυτό που αισθανόμαστε ότι μας εγκλωβίζει και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στην ζωή, προσωπική ή επαγγελματική. Προσοχή όμως στην ξεροκεφαλιά, αλλά και στην έλλειψη σαφούς στόχου, που μπορούν να μας οδηγήσουν στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ω! Αυτό το έντονο, επαναστατικό και βίαιο φεγγάρι!

Η Νέα Σελήνη της 16ης Αυγούστου βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με τον 7ο αστέρα του αστερισμού του Δράκου, τον φωτεινότερο του αστερισμού, επονομαζόμενο Tianyi. Ο αστερισμός του Δράκου δίνει μια καλλιτεχνική και ευαίσθητη, πλην όμως ζοφερή φύση. Είναι χαρακτηριστικός για το διεισδυτικό και αναλυτικό μυαλό, τα πολλά ταξίδια και τους πολλούς φίλους, αλλά γεννά κινδύνους ληστείας και τυχαίας δηλητηρίασης. Ο 7ος αστέρας του αστερισμού, που ονομάζεται Tianyi (κινεζική ονομασία, που σημαίνει «ο ουράνιος Μέγας») είναι ένας γιγάντιος αστέρας πορτοκαλί απόχρωσης και αχνά ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Κατά τον Πτολεμαίο είναι φύσης Άρη-Κρόνου, ένα κακόβουλο άστρο, αδίστακτο, σκληρό, ληστρικό, που ευνοεί το ψέμα και προκαλεί ατυχήματα και βίαιους θανάτους. Στην σύνοδο του με την Σελήνη επιτείνει την ανυπομονησία, προκαλεί ευερεθιστότητα, υποθάλπει την εχθρότητα, την βία, την υπερβολική ορμή και την υπερβολική φιλοδοξία.  Πρόκειται για μια ακόμη φορά για ένα έντονο, επαναστατικό και βίαιο φεγγάρι. Η πολύ έντονη παρουσία του Ουρανού δεν βοηθάει να καταλαγιάσουν οι εντάσεις της εποχής, αντίθετα μάλιστα θα τις οξύνει. Η βαριά ενέργεια του φεγγαριού επιτείνεται από την ενεργοποίηση του σταθερού αστέρα από τον αστερισμό του Δράκου, που όχι μόνο θα αυξήσει τις εντάσεις, αλλά θα υποδαυλίσει την βία. Καλό θα ήταν να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στις κινήσεις και συμπεριφορές μας το διάστημα που ακολουθεί, για να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα. Με βάση τις συνδυασμένες πλανητικές όψης της Νέας Σελήνης, ίσως έχει φτάσει για ορισμένους η χρονική στιγμή να κλείσουν κάποιοι κύκλοι στην αισθηματική ή επαγγελματική μας ζωή, ώστε να απομακρύνουμε από την ζωή μας ότι έπαψε να λειτουργεί και να δημιουργήσουμε χώρο για το καινούργιο. Μπορεί να υπάρξουν πρωτότυπες ιδέες με τις όψεις του φεγγαριού, οι οποίες θα μας ανοίξουν καινούργιες πόρτες που δεν φανταζόμασταν ή θα μας προσφέρουν νέες προσεγγίσεις σε διαχρονικά προβλήματα, ώστε να επιλυθούν. Θα πρέπει όμως να χαλιναγωγήσουμε την παρορμητικότητα μας και να μην πάρουμε σημαντικές αποφάσεις ή να κάνουμε ριζικές αλλαγές, εάν δεν έχουμε σαφή εικόνα, τι θέλουμε να κάνουμε ή ποιο θέλουμε να είναι το επόμενο μας βήμα. 

Η γέννηση της ελπίδας πως ίσως, τελικά, οι λαοί απολαύσουν τα αγαθά των κόπων τους

Ξαφνικές αλλαγές ενδεχομένως να φέρει ο Ουρανός στην καθημερινότητα μας, εάν δεν υπάρξει από την πλευρά μας θέληση να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, κάτι που θα μας αγχώσει και θα επιτείνει το αίσθημα της αβεβαιότητας και του χάους. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες συνθήκες, διατηρώντας ανοιχτό μυαλό, ώστε να αδράξουμε τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν. Γιατί, πέρα από την ένταση και τους χωρισμούς, η Νέα αυτή Σελήνη θα φέρει συναρπαστικές ευκαιρίες και καινούργια ξεκινήματα για αρκετούς από εμάς. Ως προς την κοσμική αστρολογία, οι εντάσεις στις σχέσεις των κρατών θα είναι εξαιρετικά μεγάλες, νέα μέτωπα συγκρούσεων θα ανοίγουν, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία ίσως να πάρει μια πολύ πιο βίαιη τροπή, καθώς οδεύουμε αργά αλλά σταθερά προς την τελική σκηνή του δράματος. Οι πρόσφατες εντάσεις στην Αφρική μας αποκάλυψαν το κρυμμένο σε κοινή θέα δράμα των χωρών της Αφρικανικής ηπείρου, που αν και διαθέτουν πλούσια υπεδάφη, οι λαοί τους λιμοκτονούν, γιατί επιτρέπουν να τους ληστεύουν οι ισχυροί. Ίσως να φτάνει δειλά-δειλά επιτέλους το τέλος της νεοαποικιοκρατίας και της δουλοπαροικίας σ’ αυτή την τόσο ταλαιπωρημένη γωνιά του κόσμου και να μπορέσουν επιτέλους να απολαύσουν οι λαοί τα αγαθά των κόπων τους. Στην γεωπολιτική σκακιέρα οι παίκτες αλλάζουν θέση και στρατόπεδα, και οι ανακατατάξεις αυτές θα φέρουν μια σειρά νέων, οδυνηρών συγκρούσεων. Ας ελπίζουμε τουλάχιστον ότι θα μας οδηγήσουν στην αποδυνάμωση του πανίσχυρου διεφθαρμένου παγκόσμιου κατεστημένου, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε το μέλλον της ανθρωπότητας σε νέες και πιο ανθρώπινες βάσεις. Ο Πλούτωνας αυτό επιδιώκει, ο Ουρανός μας παροτρύνει να δράσουμε, μένει απλά να ενεργοποιηθούμε.