Φωτεινή Καραγεώργου: «Η Face Yoga βοηθά να βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας»

Από Spotlight Post Team, φωτογραφίες: Taph Team photography

Μέσα από την σελίδα της στο Facebook, «Face Yoga Art», διαβάζουμε συμβουλές για να γυμνάσουμε σωστά το πρόσωπό μας, απολαμβάνουμε αναρτήσεις σχετικές με ποίηση, ευεξία, μουσική, ταξίδι. Το σύμπαν της Face Yoga expert Φωτεινής Καραγεώργου είναι καμωμένο από απτά όνειρα: ομορφιά, υγεία, ευζωία, αληθινά και όχι βεβιασμένα χαμόγελα. Στο Spotlightpost.com εξηγεί τι ακριβώς είναι η Face Yoga και πώς μπήκε στην ζωή της για να την αλλάξει προς το καλύτερο.

-Φωτεινή, τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς επαγγελματικά με την Face Yoga;

«Η σωματικη άσκηση ήταν ένα βασικό κομμάτι της ζωής μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Με το πέρασμα της πρώτης νεότητας, σκέφτηκα ότι χρειάζομαι κάτι  για το μέλλον της επιδερμίδας τουυ προσώπου μου. Μπότοξ, υαλουρονικό, πλαστικές, lifting δεν ήταν για μένα, τα είχα απορρίψει… Κάποια μέρα, τυχαία, είδα στο Youtube ένα βιντεάκι Face Yoga και φωτίστηκε το πρόσωπό μου! Αυτό είναι, είπα. Έψαξα, ρώτησα, βρήκα την Αρετή Καφαντάρη, τον πρώτο άνθρωπο που έφερε την Face Yoga στην Ελλάδα. Μετά από μαθήματα ενός μήνα και βλέποντας ήδη διαφορά στο πρόσωπό μου και την διάθεσή μου, ήμουν σίγουρη ότι θέλω να μάθω τα πάντα για την Face Yoga και να μεταδώσω την υπέροχη αυτή διαδικασία σε όσους περισσότερους ανθρώπους θα μπορούσα».

-Πότε κατάλαβες ότι η face yoga ήταν «για σένα»;

«Από την πρώτη στιγμή που είδα εκείνο το βίντεο. Συγκράτησα, βέβαια, τον ενθουσιασμό μου, μέχρι να δοκιμάσω και να πειστώ για το αποτέλεσμα, αλλά και να γνωρίσω καλύτερα την Face Yoga. Τώρα, ναι, είμαι απολύτως σίγουρη».

-Τι ακριβώς είναι η Face Yoga; Είναι για όλες τις ηλικίες;

«Πρόκειται για την μόνη φυσική και ολιστική μέθοδο αντιγήρανσης και πρόληψης για το πρόσωπο και τον λαιμό. Το αποτέλεσμα που θα δείτε είναι ένα πιο νεανικό, πιο ζωντανό και υγιές πρόσωπο. Επίσης, είναι για όλες τις ηλικίες, για γυναίκες και για άνδρες. Όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας (ας είμαστε από 18 και πάνω!) θέλουμε να βλέπουμε και να αισθανόμαστε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Θέλουμε και αξίζουμε να εκπέμπουμε υγεία».

-Ποια είναι η κλίμακα δυσκολίας της και πόσο χρόνο χρειάζεται συνήθως για έναν άνθρωπο που δεν ξέρει πολύ από αυτά;

«Δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη δυσκολία, για να είμαι ειλικρινής. Οι μύες του προσώπου είναι μικροί και γυμνάζονται εύκολα και γρήγορα. Το πρόσωπο δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με το σώμα».

-Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε αυτές  τις ασκήσεις για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα;

«Θέλει κάθε μέρα από λίγο. Ιδανικά, πρέπει να κάνουμε κάποιες ασκήσεις σε ημερήσια βάση για 10 με 15 λεπτά. Ένα εβδομαδιαίο μάθημα μιας ώρας, στο οποίο μαθαίνει κανείς να κάνει τις ασκήσεις σωστά, μαζί με την καθημερινή, προσωπική ενασχόληση, έχει πραγματικά φανταστικά αποτελέσματα».

-Θα μας πεις την δική σου αγαπημένη άσκηση που χρησιμοποιείς καθημερινά στο πρόσωπό σου; 

«Σίγουρα, μετά την πρωινή περιποίηση με επιλεγμένα προϊόντα για τις ανάγκες της επιδερμίδας μου, κάνω διατάσεις (τεντώνω, δηλαδή, το πρόσωπό μου) και αυτή η διαδικασία μοιάζει με το τέντωμα του σώματος μετά το πρωινό ξύπνημα. Οι εναλλαγές του Ο και του Α είναι μια υπέροχη, απλή κίνηση που ξυπνά όλο το πρόσωπο».

-Μπορείς να μας δώσεις κάποια extra tips για το πρόσωπο που θα μας βοηθήσουν συγχρόνως με την face yoga;

«Φυσικά. Έχει μεγάλη σημασία ο καθημερινός καθαρισμός και η ενυδάτωση με σωστά για το πρόσωπο και τις ανάγκες σας προϊόντα. Πίνουμε αρκετό νερό και επιλέγουμε μια διατροφή με αρκετά φρούτα και λαχανικά, γιατί η περιποίηση δεν επιτυγχάνεται μόνο εξωτερικά και επιφανειακά, αλλά ξεκινούν από μέσα μας. Απαραίτητο εργαλείο ομορφιάς, τουλάχιστον για μένα, είναι το Gua Sha και το Jade roller, φτιαγμένα από νεφρίτη ή ροζ χαλαζία. Βελτιώνει σημαντικά την υφή της επιδερμίδας».

 -Με τι άλλο ασχολείσαι εκτός από την Face Yoga;

«Η καθημερινότητά μου μοιράζεται μεταξύ  πρακτικής Yoga, Μαγειρικής και Face Yoga. Αγαπώ επίσης το περπάτημα στην φύση, την μουσική, το διάβασμα και να περνάω χρόνο, φυσικά, με καλούς φίλους. Τελευταία, έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι με την κεραμική και το απολαμβάνω ιδιαίτερα».

-Τι σχέση έχει η Face Yoga με την Yoga που ξέρουμε όλοι;

«Στην πρακτική της Yoga, υπάρχουν ασκήσεις για το πρόσωπο. Με την εξέλιξη της Yoga στο δυτικό μοντέλο ζωής και λόγω έλλειψης χρόνου, έχει εστιαστεί η πρακτική περισσότερο στο σώμα μας. Το “Λιοντάρι” είναι βασική άσκηση της Yoga για το πρόσωπο, ας πούμε. Δουλεύει τους 42 από τους 57 μυς του προσώπου μας, ενώ επίσης αποτοξινώνει όλο το πρόσωπο και το σώμα»!

*Η Φωτεινή παραδίδει ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα Face Yoga μέσω Internet. Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μήνυμα στην σελίδα της: https://www.facebook.com/face.yoga.art