Έρχεται η Νέα Σελήνη των ευκαιριών, της δημιουργίας και των…εξωσυζυγικών σχέσεων!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ Title

Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου φιλοξενείται στο ζώδιο των Ιχθύων, στις 04ο 28΄ και βγάζει στην επιφάνεια τις ευαισθησίες μας, αλλά και μας ευαισθητοποιεί περισσότερο σε σχέση με το περιβάλλον μας. Με ένα φεγγάρι στους Ιχθείς οι ανασφάλειες μας γίνονται πάντοτε λίγο πιο έντονες, γινόμαστε λίγο πιο παθητικοί και κάνουμε μια στάση να δούμε τι συμβαίνει στη ζωή μας. Είναι ένα φεγγάρι όμως που μπορεί να μας χαρίσει εξαιρετική φαντασία και να δώσει μια δημιουργική ώθηση, ιδίως στις καλλιτεχνικές μας αναζητήσεις ή εκφράσεις, αλλά που έχει και πνευματική ή μεταφυσική διάσταση. Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου συμβαίνει στην κορυφή του τριγώνου που σχηματίζει ο Άρης με τον Ουρανό, μια ευτυχή συγκυρία που πολλαπλασιάζει τη θετική δράση του τριγώνου.

Η θετική ενέργεια του τριγώνου Άρη-Ουρανού διοχετεύεται στην Πανσέληνο και μεγεθύνει τα επιμέρους στοιχεία, ώστε να χρειάζεται πολύ μικρότερη προσπάθεια για να επιτύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Ένα τρίγωνο Άρη-Ουρανού μας ωθεί στο να αναζητήσουμε διεξόδους από βαρετές και ρουτινιάρικες δραστηριότητες ή περιορισμούς της καθημερινότητας μας. Μας προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες να γνωρίσουμε και να εξερευνήσουμε νέες πλευρές της ζωής και καινούργια συναισθήματα. Χρειαζόμαστε ελευθερία ή ένα νέο τρόπο αυτοέκφρασης και με το φεγγάρι αυτό θα έχουμε ισχυρή ανάγκη για ανάληψη κινδύνων, που όμως δεν αναμένεται να προκαλέσουν ιδιαίτερες τριβές ή κλυδωνισμούς στην ζωή μας.  

Είναι μια Νέα Σελήνη που ευνοεί την συναισθηματική μας ζωή, καθώς θα φέρει το στοιχείο της χαράς, της διασκέδασης και της περιπέτειας στην προσωπική μας ζωή, ανανεώνοντας τις ερωτικές μας σχέσεις. Εάν είστε μακροχρόνια δεσμευμένοι, ίσως να εκπλαγείτε από την διάθεση για πειραματισμό και το ανοιχτά μυαλό του συντρόφου σας, που δεν φανταζόσασταν ότι διαθέτει. Σε περίπτωση όμως που δεν βρείτε ανταπόκριση για πειραματισμό και ανανέωση από το ταίρι σας, ίσως να αναζητήσετε την περιπέτεια εκτός γάμου ή σχέσης το διάστημα αυτό!

Το εξάγωνο που σχηματίζει ο Άρης με τη Νέα Σελήνη ενισχύει τη ζωτικότητα μας και μας χαρίζει θάρρος να κυνηγήσουμε αυτά που ονειρευόμαστε. Αποτελεί μια εξαιρετική όψη για σωματικές δραστηριότητες, καθώς και για την άθληση μας. Έχουμε τη δυνατότητα να ξεχωρίσουμε μέσα από τον ανταγωνισμό σε αθλητικές διοργανώσεις καθώς και σε επιχειρηματικές επαφές. Είναι μια εξαιρετική περίοδος για την ολοκλήρωση των έργων ή εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη ή για να κάνετε καινούργια ξεκινήματα. Και η προσωπική σας ζωή θα ευνοηθεί από την  όψη αυτή, καθώς η γοητεία σας θα είναι έντονη και η σεξουαλική σας ορμή θα αναζωογονήσει την σεξουαλική σας ζωή. Μην ντρέπεστε και μην διστάζετε να κυνηγήσετε όσοι είστε αδέσμευτοι το αντικείμενου το πόθου σας, καθώς την περίοδο αυτή έχετε κάθε πιθανότητα να πετύχετε αυτό που θέλετε.

Ο εξάγωνο Ήλιου-Ουρανού φέρνει ευχάριστες εκπλήξεις στην ζωή σας, καθώς και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η κοινωνικοποίηση θα είναι έντονη, οι ομαδικές δραστηριότητες και οι τυχαίες συναντήσεις συχνές και συναρπαστικές! Μπορεί να έρθετε σε επαφή με εξαιρετικά ενδιαφέροντες ανθρώπους με διαφορετικό πολιτιστικό ή εθνολογικό υπόβαθρο, να ανταλλάξετε απόψεις, να πληροφορηθείτε και να δείξετε στον κόσμο μια πλευρά του χαρακτήρα και της προσωπικότητα σας που δεν τολμούσατε να παρουσιάσετε σε κοινή θέα. Η περιέργεια σας δε, θα σας οδηγήσει σε ανακαλύψεις. Θα βρείτε νέους τρόπους να κάνετε πράγματα, κάτι που θα σας οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο έργο σας.

Και τέλος, το Νέο Φεγγάρι του Φεβρουαρίου σχηματίζει όψη συνόδου με τον σταθερό αστέρα Fomalhaut ή Άλφα του νότιου Ιχθύ, ένα από τα τέσσερα «βασιλικά αστέρια», που συνδέεται με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. Πρόκειται για τους τέσσερις φύλακες των Πυλών του Ουρανού κατά την Καινή Διαθήκη, που αναφέρονται ως οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης! Είναι ένα ισχυρό αστέρι και μια πανίσχυρη, αν και δευτερεύουσα όψη στην παρούσα συγκυρία, που φέρνει μια μεταστροφή στις συνειδήσεις, από την υλική διάσταση του κόσμου στην πνευματική. Είναι μια όψη που μας βοηθάει να κατανικήσουμε τις φοβίες μας και επιτρέπει τη δημιουργικότητα μας να ανθίσει, μέσα από τον εξαγνισμό και την ψυχική ανάταση!

Και καθώς η Νέα Σελήνη αυτό το μήνα φιλοξενείται από τον αστερισμό των Ιχθύων, καλό θα ήταν να φροντίσουμε την περίοδο επιρροής της τα μέρη του σώματος, τα όργανα ή τα συστήματα που κυβερνά το ζώδιο των Ιχθύων και είναι τα πόδια, τα πέλματα και τα δάχτυλα των ποδιών. Επιβάρυνση θα δεχτούν επίσης η υπόφυση, η επίφυση, η παραγωγή ενδορφίνης και η μελατονίνης  κατά το δεκαπενθήμερο που ακολουθεί.

Το κείμενο εικονογραφείται από λεπτομέρειες έργων του μέγα Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ, σημαντικότερου εκπροσώπου του κινήματος της Απόσχισης της Βιέννης, πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της Αρ Νουβό.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.