Ένα σπίτι για σένα στην μοναδικότητα του Άνω Πιτριφού, στην Ανδρο

ΑΠΟ SPOTLIGHT POST TEAM

Ο χρόνος στέκεται ακίνητος στον Πιτροφό, που μοιάζει να αιωρείται αιώνια, πάνω από το Αιγαίο, στην κύρια οδό που ενώνει το λιμάνι Γαυρίου με το Μπατσί και τη Χώρα στην Ανδρο. Μαγικοί περίπατοι σε μονοπάτι παραδοσιακό και μοναδικό.

Ο ελαιόμυλος, το καλντερίμι για τα ψηλότερα σημεία του οικισμού Άνω Πιτροφός, που η θέα είναι σα να πετάς πάνω απ τους απαλούς όγκους του νησιού όπου υπάρχει μπλε σε όλες του τις έντονες αποχρώσεις.

Οι εννιά παλιές κρυστάλλινες πηγές και η παμπάλαια κρήνη, ο Κάλαμος πάνω στον δρόμο, να σταματούν οι οδοιπόροι και να ξεδιψάνε με παγωμένο νερό…

Λένε πως οι νεραΐδες της Ανδρου, πίνουν νερό μόνο απ τις πηγές στον Πιτροφό, που μόνο αυτό ταιριάζει στις ντελικάτες τους, αιθέριες απαιτήσεις.  

Και δέντρα οπωροφόρα, ευλογημένη καρποφορία, σκιά και καθαρότητα, στιλπνότητα αέρα. Όλων των ειδών το πράσινο, η γλυκιά, φιλική φύση, κελαηδίσματα πουλιών και κελαρύσματα νερών, που αέναα ποτίζουν το χώμα και δροσίζουν τις αρωματισμένες ανάσες.

Και ζωή ωραία. Γεύσεις και ποτά και καφέδες και λεμονάδες απ τα ωραιότερα λεμόνια του κόσμου, φυσικά τα Ανδριώτικα, σε ταβερνάκια και μπαράκια, που το μεράκι και η φιλοξενία αυτών που τα δημιουργήσαν και τα δουλεύουν θυμίζει πως η ομορφιά του τοπίου, ταιριάζει με αυτήν των ανθρώπων.

Σε δυο ώρες απ την Ραφήνα μόλις, η αρμονία, η γαλήνη, η ομορφιά, οι μυρωδιές, η αλμύρα, τα χρώματα υπάρχουν και σαγηνεύουν.

Εδώ λοιπόν, μπορείς να έχεις σπίτι, με την οικειότητα του προσωπικού και μοναδικού χώρου! Παραδοσιακή και με σύγχρονες ανέσεις πέτρινη κατοικία, χτισμένη σα κάστρο εδώ και 300 χρόνια, φιλοξενεί μέχρι και 6 άτομα.

Όπως τα σπίτια εδώ, έχει κατάφυτη, λουλουδάτη αυλή και έντονα χρώματα και αρώματα για απολαύσεις των αισθήσεων ξεχασμένων και νεκρωμένων στις μεγάλες πόλεις.

Κοντά είναι το λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου και ακόμη πιο κοντά οι παραλίες της χώρας Άνδρου και του Χαλκολιμιώνα Πιτροφού. Καλέστε στο κινητό  6944787727 και θα μιλήσετε με τον τύπακλα Γιώργο, που λατρεύει τον τόπο αυτό και έχει αφοσιωθεί στην μοναδικότητα του προγονικού σπιτιού.