ΑΣΤΡΑ: Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι: δείξτε προσοχή και επαγρύπνηση!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Ο Ερμής βρέθηκε σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του πορεία στις 12 Ιουλίου, συνεχίζοντας την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Καρκίνου, που τον φιλοξενεί από τις 2 Ιουνίου! Κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του ίσως να καταλήξατε σε κάποια συμπεράσματα ως προς το τι δεν λειτουργεί ικανοποιητικά σε κάποιους τομείς της ζωής σας και ποιες ενέργειες θα πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση. Ίσως συνειδητοποιήσατε ότι σας λείπουν συγκεκριμένες γνώσεις, πληροφορίες, έγγραφα ή τα σωστά πρόσωπα στο περιβάλλον σας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων. Την περίοδο που ακολουθεί θα αρχίσετε να καταλήγετε σε συγκεκριμένες δράσεις που θα πρέπει να αναλάβετε για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αστρολογικά όμως θα είναι πάρα πολύ νωρίς για να ενεργήσετε, γιατί στο άμεσο μέλλον ίσως να προκύψουν νέα δεδομένα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσετε τα σχέδια δράσης σας. Ακόμη και αν είστε πεπεισμένοι ότι έχετε προβλέψει και την παραμικρή λεπτομέρεια, συνιστάται να δράσετε μετά τις 17 Αυγούστου!

Με τον Ερμή στον Καρκίνο τα κυρίαρχα ζητήματα που μας απασχολούν αφορούν τον προσωπικό μας χώρο, την οικογένεια και τα συγγενικά μας πρόσωπα. Σε ψυχολογικό επίπεδο η διέλευση αυτή συνδέεται με την συναισθηματική μας ασφάλεια και την επικοινωνία των συναισθημάτων μας, την ικανότητα μας να εκμυστηρευτούμε στα άτομα που αγαπάμε ή εμπιστευόμαστε τις βαθύτερες μας σκέψεις ή συναισθήματα, την δυνατότητα ή την θέληση μας να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τις σκέψεις ή τα συναισθήματα των μελών της οικογένειας μας. Μετά τις 12 Ιουλίου, με το τέλος της δεύτερης ανάδρομης πορείας του Ερμή για το 2020, θα γίνει πιο ομαλή η επικοινωνία μας με τους γύρω μας, θα έχουμε ευκολότερη πρόσβαση σε πληροφορίες, θα αρθούν τα εμπόδια στις επικοινωνίες και το εμπόριο, ενώ γραφειοκρατικά ζητήματα θα μπορέσουν να βρουν ευκολότερα λύσεις. Και όσο «ανεβάζει ταχύτητες» ο Ερμής και τα πράγματα θα επιστρέφουν στην ομαλότητα, θα συνειδητοποιήσετε σε ποια σημεία ή σε ποια έκταση θα πρέπει να επικαιροποιήσουμε τα πλάνα δράσης μας, ώστε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε μια χρονιά με τόσο γοργά μεταβαλλόμενες συνθήκες σε κάθε επίπεδο.  Μπορεί να φαίνονται όλα ιδανικά από εδώ και πέρα, που ο Ερμής επέστρεψε στην ορθή του φορά, υπάρχει όμως μια επαναλαμβανόμενη όψη που θα μας προβληματίσει. Στις 8 Ιουλίου ο ανάδρομος ακόμη Ερμής σχημάτισε ένα τετράγωνο με τον Άρη από τον Κριό. Η όψη αυτή θα επαναληφθεί στις 27 Ιουλίου, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι και οι δύο πλανήτες σε ορθή φορά. Το τετράγωνο μεταξύ των δύο πλανητών φέρνει στην επιφάνεια εγωιστικές συμπεριφορές, εντάσεις, τσακωμούς, ρήξεις, ζημιές και ατυχήματα. Και καθώς ο Ερμής βρίσκεται στον Καρκίνο, θα μπορούσε να φέρει αναταραχή στην οικογένεια, καταστροφές και ζημίες κατά την διάρκεια μιας μετακόμισης ή επισκευών, σύγκρουση με μέλη της ευρύτερης οικογένειας ή μια διαμάχη με κάποιο ξένο άτομο για οικογενειακά θέματα, ακόμη και ζημίες στα οικιακά δίκτυα, όπως το ηλεκτρικό ή το υδραυλικό.

Για κάποιους τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις μέρες γύρω από τις 8 Ιουλίου ίσως να φαντάζουν προσωρινά, μικρής διάρκειας, ενώ για άλλους να καλύπτουν μια χρονική διάρκεια μερικών εβδομάδων. Όπως και να έχει όμως, στις 27 Ιουλίου, με την επανάληψη της όψης, ότι προέκυψε στις αρχές του μήνα με το αρχικό τετράγωνο θα επανέλθει με ορμή και ένταση και θα πρέπει να επιλυθεί. Το κεφάλαιο αυτό θα πρέπει να κλείσει, με επιτυχία ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Τα ζώδια που επηρεάζει ιδιαίτερα η όψη και χρειάζεται να δείξουν προσοχή και επαγρύπνηση είναι αυτά του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου. Ας παραμερίσουμε και αυτό το εμπόδιο για να μπορέσουμε να στρέψουμε την προσοχή μας στα πραγματικά σημαντικά που μας περιμένουν τους μήνες που ακολουθούν.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.

Το κείμενο της Αλίντα έχει λεπτομέρειες από έργα του θρυλικού Marks Rotko, που γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1903 στη Λετονία ως Μάρκους Ρόθκοβιτς, εφτασε στα 12 με την οικογένεια του στην Αμερική και εκεί αυτοκτόνησε στην Νέα Υόρκη σε ηλικία 66 ετών, στις 25 Φεβρουαρίου 1970. Αρνιόταν να ενταχτεί σε σχολές και όπως έλεγε ο ίδιος, δεν ζωγράφιζε αντικείμενα αλλά ιδέες. Ήταν αφοσιωμένος στην οικογένειά του, φοβόταν τα αεροπλάνα, λάτρευε τη μουσική και την αρχαία Ελλάδα. Τα έργα του, σήμερα, έχουν τεράστια εμπορική αξία.