ΑΣΤΡΑ: Ετοιμαστείτε για τις δύσκολες μέρες του Μαΐου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Ο Μάιος είναι ένας μήνας γεμάτος γεγονότα, τόσο από άποψη φυσικών φαινομένων, όσο και από άποψη πολιτικοοικονομικών. Πολλά από αυτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε και απλά θα πρέπει να ελιχθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προσαρμοστούμε στις εκάστοτε συνθήκες. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως έχουμε τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε να έχουμε τις ελάχιστες πιθανές επιπτώσεις σε προσωπικό επίπεδο. Ας δούμε λοιπόν, τι μπορούμε να περιμένουμε ανά περίπτωση.

Απροσδόκητα γεγονότα, ηλεκτρονικά προβλήματα, τροχαία ατυχήματα τη Πρωτομαγιά

Τετράγωνο Ερμή-Ουρανού στις 1 Μαΐου 2020: Σε όψεις που εμπλέκεται ο Ουρανός πάντα υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης, του ξαφνικού και απροσδόκητου γεγονότος. Η συγκεκριμένη όψη θα φέρει ξαφνικά γεγονότα σε επίπεδο επικοινωνίας, είτε αφορά την ουσία και το περιεχόμενο της επικοινωνίας, είτε τον τεχνικό εξοπλισμό μας. Θα πρέπει να περιμένουμε  να μας απασχολήσουν κάποια ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας των υπολογιστών ή των τηλεφώνων μας, των δικτύων ή γενικά των υποδομών επικοινωνίας. Θα υπάρξουν επίσης πιθανότατα απροσδόκητες και ξαφνικές αλλαγές στο κλίμα των επικοινωνιών μας, με μια νευρικότητα να επικρατεί στο αέρα και τα λάθη στον χειρισμό του λόγου να δημιουργούν ουσιαστικά προβλήματα. Ισχυρό είναι ακόμη το ενδεχόμενο ατυχημάτων στις μεταφορές καθώς και τροχαίων ατυχημάτων. Ιδέες που μπορεί να έχουμε με την όψη αυτή μπορεί να μας φαίνονται λαμπρές, στην ουσία όμως θα είναι μη ρεαλιστικές, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή.

Όχι αγορές, ανακαινίσεις και νέες ερωτικές σχέσεις πρώτη με οκτώ του Μάη

Τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα μεταξύ 1 και 8 Μαΐου 2020:  Η παρούσα όψη αναμένεται να αλλάξει τα κριτήρια μας ως προς τι θεωρούμε όμορφο και το τι μας αρέσει. Αλλαγές που μπορεί να κάνουμε επάνω μας, αντικείμενα που μπορεί να αγοράσουμε, πρόσωπα που ενδεχομένως να βάλουμε στην ζωή μας με την επιρροή της όψης αυτής θα μας απογοητεύσουν μόλις περάσει η επιρροή της. Καλό είναι να αποφύγουμε τις αγορές, να μην κάνουμε αλλαγές στην εμφάνιση μας, να μην κλείσουμε διακοπές το διάστημα αυτό, να μην οριστικοποιήσουμε σχέδια για ανακαινίσεις χώρων και κυρίως, να μην ξεκινήσουμε μια καινούργια ερωτική σχέση. Η όψη αυτή δεν θα έχει τόσο βραχύβια επιρροή, καθώς η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε στάση για να ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία της, που θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουνίου, που σημαίνει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Οι σχέσεις το διαστήματος αυτού μπορεί να είναι παθιασμένες, αλλά μόλις περάσει η επιρροή της όψης θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε ή θέλουμε. Η όψη επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του τρίτου δεκαήμερου.

Ωπα! Βαστάτε νεύρα στις 11 του Μάη

Τετράγωνο Ερμή-Άρη στις 11 Μαΐου 2020: Είναι μια μέρα που θα φέρει πολύ ενέργεια, νευρική υπερδιέγερση και υπερκινητικότητα. Θα υπάρξει ανυπομονησία και αδέξιοι χειρισμοί στην επικοινωνία, βιασύνη, επιθετικότητα και τεταμένη ατμόσφαιρα. Καλό είναι να αποφύγουμε τις σοβαρές συζητήσεις ή τις διαπραγματεύσεις, γιατί θα καταλήξουν χωρία να το πολυκαταλάβουμε σε αντιπαραθέσεις χωρίς λόγο. Διοχετεύστε την ενέργεια σας σε φυσική άσκηση ή δραστηριότητα, αποφεύγοντας όμως να εκθέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο τραυματισμών. Γιατί η μέρα αυτή έχει αυξημένη επικινδυνότητα για τραυματισμούς, κυρίως από τον υπερβολικό μας ζήλο ή την απροσεξία μας! Η επιρροή της όψης είναι πολύ πιο έντονη σε Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαήμερου.

Στις 12, καλύτερα να περιμένετε να νυχτώσει…

Σύνοδος Σελήνης με Πλούτωνα, Δία και Κρόνο στις 12 Μαΐου 2020: Κατά τη διάρκεια της μέρας αυτής όλα θα σας φαίνονται δύσκολα, περίπλοκα και σοβαρά, τουλάχιστον περισσότερο από ότι θα είναι επί της ουσίας! Και το χειρότερο θα είναι οι έντονες εναλλαγές στην διάθεση σας, που θα κυμαίνεται από ανάλαφρη λόγω υπερβολικής και αναίτιας αισιοδοξίας, μέχρι την βαριά κατάθλιψη, όταν διαψευστούν οι προσδοκίες σας. Κρατήστε στάση αναμονής κατά τη διάρκεια της μέρας, για να μην διαψευστούν οι προσδοκίες σας. Μόνο προς το βράδυ και αφού περάσει η επήρεια της όψης θα έχετε την δυνατότητα με καθαρό πλέον μυαλό να εκτιμήσετε επί της ουσίας τα γεγονότα που θα εκτυλιχθούν. Διατηρήστε την ηρεμία σας κατά τη διάρκεια της μέρας και μη παίρνετε κατάκαρδα ότι ακούτε ή βλέπετε να εκτυλίσσετε γύρω σας. Τα φαινόμενα μπορεί να απατούν και άδικα θα περάσετε από μια έντονη συναισθηματική δύνη εάν δεν προσέξετε.    

Μη τυχόν και πιείτε πολύ αλκοόλ στις 15, γιατί θα μετανιώσετε

Σύνοδος Σελήνης-Άρη στις 15 Μαΐου 2020: Είναι μια μέρα συναισθηματικά φορτισμένη, και καθώς συμβαίνει στο ζώδιο των Ιχθύων, η ροπή προς το δράμα θα είναι μεγάλη. Αποφύγετε να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε, συζητήσεις που σας είναι οδυνηρές ή δυσάρεστες, επαφές που δεν επιθυμείτε. Η καταπίεση θα φέρει επιθετικότητα και κακή αντίδραση. Ακόμη πιο δύσκολες ή έκρυθμες θα γίνουν οι καταστάσεις, εάν καταναλώσετε αλκοόλ με πρόθεση να χαλαρώσετε από την ένταση που θα αισθάνεστε. Θα πείτε ή θα κάνετε πράγματα που όχι μόνο δεν θα αισθάνεστε, αλλά που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ντροπή αμέσως μετά. 

Οι εικόνες στο κείμενο της Αλίντας είναι λεπτομέρειες από εξαίσια έργα του Βέλγου σπουδαίου καλλιτέχνη Ρενέ Μαγκρίτ (Λεσίν, 21 Νοεμβρίου 1898 – Βρυξέλλες, 15 Αυγούστου 1967), που μας έκανε να ονειρευτούμε με τους σουρρεαλιστικούς κόσμους, με επιρροές από τον ντανταϊσμό.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.