Αραχωβίτικα Καλύβια: Αφορμή για Εκδρομή στην σαγηνευτική φύση της Πελοποννήσου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΊΑ ΔΡΑΚΑΚΗ

Να ξεκαθαρίσουμε, κατ’ αρχάς, ένα πράγμα: δεν μιλάμε για την Αράχωβα την πλησίον στου Δελφούς, με τα σαλέ και με τα σκι. Μιλάμε για την Αράχωβα Λακωνίας, ή αλλιώς το χωριό Καρυές, έξω από το οποίο βρίσκεται ένα ξενοδοχείο που μοιάζει με το σπίτι των ονείρων σου.

Τα Αραχωβίτικα Καλύβια -έτσι λέγεται το hotel- βρίσκονται σε προνομιακή θέση, με θέα τις κορυφές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου, στα 950μ. υψόμετρο. Η Μαρία Μπακιρτζή, η ιδιοκτήτρια και εμπνεύστρια, είναι μια θεριακλού Πειραιώτισσα, άριστη μαγείρισσα και, αρχιτέκτων ούσα, επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό και την διακόσμηση. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος υποδοχής ζεστός, με τζάκι, θράκα, μεγάλα τραπέζια και χουχουλιάρικες γωνιές, άφθονα βιβλία και, τα πρωινά, πλούσιος μπουφές με σπιτικά και θρεπτικά εδέσματα συνοδεία αρωματικού καφέ.

Διατίθενται δέκα δωμάτια, το καθένα με ξεχωριστή διακόσμηση και αισθητική, όλα όμως εναρμονισμένα με το πελοποννησιακό, άγριας ομορφιάς τοπίο, που ζητά πέτρα, ξύλο και φυσικά υλικά για να αναδειχθεί. Με όλες τις ανέσεις που μπορεί να ζητάς, ζεστά και άνετα, είναι ιδανικά για το ξεκίνημα και το τελείωμα μιας μέρας στην φύση. Τρία από αυτά είναι απομακρυσμένα και ανεξάρτητα από το συνεκτικό τμήμα.

Η τοποθεσία ενδείκνυται για περιπάτους, αναρρίχηση, sightseeing στις Καρυές, νόστιμο φαγητό στις παρακείμενες ταβέρνες, ακόμα και αμαξάδα στην κοντινή Σπάρτη ή στην επίσης κοντινή Τρίπολη. Έξω από τα παράθυρα του ξενοδοχείου, βλέπεις τέσσερα άγρια άλογα που βοσκούν και καλπάζουν ελεύθερα στον άπλετο χώρο που διαθέτει το κτήμα. Η κυρία Μαρία είναι pet friendly κι, έτσι, έξω από το ξενοδοχείο συχνάζουν εννέα υπέροχοι φίλοι-φύλακες που ζητούν χάδια, άντε και καμιά λιχουδιά.

Οι τιμές είναι απολύτως λογικές και τα Αραχωβίτικα Καλύβια αποτελούν, ανεξάρτητα από την τριγύρω φυσική καλλονή, ανεξάρτητο λόγο για επίσκεψη. Ένα Σαββατοκύριακο, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αποτελεί ιδανική ιδέα. Δυόμιση ώρες από την Αθήνα αρκούν για να σε στείλουν στον παράδεισο και, μόλις φύγεις, θες να ξαναγυρίσεις το συντομότερο δυνατό. Μπορείς να σκεφτείς, ας πούμε, κάτι καλύτερο από ένα ειδυλλιακό διήμερο εκεί με την αφορμή του Αγίου Βαλεντίνου;