Αλίντα; Τι, άραγε, σου λένε τα άστρα για τα 12 ζώδια μας, αυτόν τον Απρίλη του 2022

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

«… Χειλάκια ανθούν στη γειτονιά

γαρούφαλα στη γλάστρα –

και συ διαβάζεις τ᾿ άστρα

και το βαθύ ουρανό…» – Ζαχαρίας Παπαντωνίου

Κριός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα βρίσκεται τις δύο πρώτες βδομάδες του μήνα στον 1ο ηλιακό σας οίκο, τον οίκο που αντιπροσωπεύει τον εαυτό σας, την προσωπικότητα σας, την εμφάνιση και την εξωτερική συμπεριφορά σας. Ο φυσικός κύκλος του ζωδίου σας θα βρίσκεται το διάστημα αυτό στο αποκορύφωμά του, καθώς κλείνει ένας ετήσιος κύκλος για σας και ανοίγει ένας νέος, με ελπίδες και όνειρα. Το διάστημα που φιλοξενείτε τον Ήλιο στον πρώτο σας οίκο θα είναι πολύ εύκολο να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας και να αυξήσετε την προσωπική σας επιρροή στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Το διάστημα αυτό θα έχετε αρκετή ενέργεια, τονισμένη αυτοπεποίθηση, ευκαιρίες και την δυνατότητα να επιλύσετε προβλήματα που σας ταλαιπωρούν για καιρό. Προσπαθήσετε απλά να μην δώσετε και άλλη τροφή στο ήδη υπερτροφικό σας εγώ. Στις αρχές Απριλίου βρίσκεται και ο Ερμής στον 1ο σας οίκο, όπου θα περάσει το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, για να συνεχίσει στις 11 Απριλίου στον 2ο οίκο σας. Μέσα στο μήνα θα πρέπει να γίνετε πολύ πιο ανοιχτοί και επικοινωνιακοί, ώστε να μπορέσετε να αποκομίσετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη στις δουλειές που απαιτούν απρόσκοπτη επικοινωνία και ανταλλαγή σκέψεων, ιδεών και απόψεων. Οικονομικά ο μήνας θα πρέπει να εξελιχθεί ικανοποιητικά, ειδικά κατά το δεύτερο μισό του. Μπορείτε να κερδίσετε αρκετά υλικά οφέλη, επικοινωνώντας με άτομα που είναι προικισμένα, έχουν γνώσεις αλλά και πνευματική κατάρτιση.  

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη αναμένεται να περάσει στις 5 Απριλίου στο ζώδιο των Ιχθύων και στον 12ο ηλιακό οίκο σας, όπου και θα παραμένει μέχρι τις αρχές Μαΐου. Από άποψη πλανητικής θέσης, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι μια αρμονική θέση για το ζώδιο σας. Για τον λόγο αυτό συνιστάται να κρατήσετε τα συναισθήματα σας για τον εαυτό σας, αποκρύπτοντας τα από τους γύρω σας, ειδικά εάν τα άτομα που σας ενδιαφέρουν, δεν τα γνωρίζετε καλά. Ο Απρίλιος θα είναι ένας περίεργος μήνας για τα συναισθηματικά σας, καθώς θα αισθάνεστε ντροπαλοί και θα προσεγγίζετε δύσκολα το άτομο που σας κίνησε το ενδιαφέρον, κάτι εξαιρετικά περίεργο για τον φλογερό και εξωστρεφή χαρακτήρα σας. Η πλανητική αυτή διέλευση μπορεί επίσης να σημαίνει για το ζώδιο σας μια μυστική ερωτική σχέση. Προσοχή στην περίπτωση αυτή στις αποκαλύψεις…  

Ταύρος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου στον δεύτερο ηλιακό σας οίκο, τον κατεξοχήν οίκο των οικονομικών σας, για να περάσει κατά το τρίτο δεκαήμερο στον 3ο οίκο, αυτόν της επικοινωνίας και των συγγενικών προσώπων. Το πρώτο μισό του μήνα θα έχει να επιδείξει το ζώδιο σας εξαιρετικές επιδόσεις στην καλλιτεχνία, καθώς και μια γενναιόδωρη φύση. Θα θελήσετε να γοητεύσετε, να αποπλανήσετε, να τραβήξετε τα βλέμματα, να ευχαριστήσετε τους γύρω σας κατά τη διάρκεια του μήνα, μην το κάνετε όμως γιατί θα έχετε να κερδίσετε κάτι, αλλά γιατί θα το αισθάνεστε πραγματικά. Στον επαγγελματικό τομέα θα υπάρξει φιλοδοξία και η επιδίωξη για την εκπλήρωση των στόχων σας. Στην προσπάθεια σας να πετύχετε αυτό που ονειρεύεστε, θα καταφέρετε να γίνετε πιο ανεξάρτητη από ποτέ άλλοτε στην ζωή σας. Από τις 20 Απριλίου και μετά, που ο Ήλιος περνάει στο ζώδιο σας, ξεκινάει μια περίοδος εξαιρετικά θετική για διαπραγματεύσεις και υπογραφή νεών συμβάσεων. Εάν ψάχνετε για δουλειά, προσπαθήσετε να προγραμματίσετε τις συνεντεύξεις σας κατά το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Ο Ερμής θα σας ταλαιπωρήσει κάπως μέσα στον Απρίλιο με τα γρήγορα περάσματα του και τις ταχείες εναλλαγές ενεργειών. Η αρχή του μήνα τον βρίσκει στον 12ο οίκο σας (παρασκήνιο και απόκρυφα), για να περάσει στις 11/4 στον 1ο οίκο και στο ζώδιο σας, και να καταλήξει μετά τις 29/4 στον 2ο ηλιακό σας οίκο. Το πρώτο δεκαήμερο θα είναι κάπως δύσκολο και ίσως να χρειαστεί να μείνετε για λίγο μόνοι, να σκεφτείτε και να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και να εμπιστευθείτε περισσότερο την διαίσθηση σας. Ακόμη και αν όλα φαίνονται εξωτερικά τέλεια, η εσωτερική σας φωνή θα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, και με το δίκιο της. Το υπόλοιπο του μήνα όμως θα είστε πανέτοιμοι να βγείτε στον κόσμο και να κατακτήσετε τα πλήθη. Θα έχετε ευγλωττία, θα είστε επικοινωνιακοί και θα ακτινοβολείτε αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Η απόλυτη εικόνα της επιτυχίας! 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει το μεγαλύτερο μέρους του μήνα στον 11ο οίκο σας, τον ηλιακό οίκο που έχει σχέση με την φιλία, τις ομάδες και την κοινωνική διάδραση. Είναι μια διέλευση που αναμένεται να σας ευνοήσει συναισθηματικά, καθώς θα σας δώσει μια ιδιαίτερη γοητεία. Ο αλτρουισμός και τα ίσως λίγο ουτοπικά ιδανικά θα αποτελέσουν τον μαγνήτη που θα προσελκύσει τα άτομα κοντά σας. Η πλανητική αυτή διέλευση μπορεί να φέρει για κάποιους από σας την γέννηση μιας ερωτικής σχέσης με κάποιο από τα φιλικά σας πρόσωπα. Για κάποιους άλλους αντίθετα, η αδελφή σας ψυχή θα διαπιστώσετε ότι είναι ο πιο αξιόπιστος και έμπιστος σας φίλος και ίσως να ξεκινήσετε μια κοινή δραστηριότητα το διάστημα αυτό μαζί του. Σε ένα εναλλακτικό σενάριο, ίσως γεννηθεί μια συναισθηματική σχέση ανάμεσα σε σας και σε ένα άτομο που σας στηρίζει οικονομικά ή είναι χρηματοδότης των επαγγελματικών σας προσπαθειών.       

Δίδυμοι

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει τις τρείς πρώτες βδομάδες του μήνα στον 11ο ηλιακό σας οίκο (φιλία και κοινωνικές επαφές), για να βρεθεί κατά την τελευταία βδομάδα του μήνα στον 12ο οίκο, αυτό που αντιπροσωπεύει τα μυστικά, τα απόκρυφα και το παρασκήνιο στην ζωή μας. Στις αρχές του μήνα θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στις ομαδικές δραστηριότητες, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς θα δείτε να πραγματοποιούνται πιο εύκολα τα σχέδια σας, εάν είστε ενταγμένοι σε ένα ευρύτερο σύνολο. Η μοναχική πορεία δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και θα ταλαιπωρηθείτε με πολλά εμπόδια, αναβολές και ανατροπές, που θα πάνε τις δουλειές σας πίσω. Όταν περάσει ωστόσο ο Ήλος στον 12ο οίκο, ίσως να χρειαστεί να πάρετε λίγο αποστάσεις από τα πλήθη που θα σας περιβάλλουν, να σκεφτείτε και να εξετάσετε την πορεία σας με ηρεμία, μακριά από τον κόσμο που σας περιβάλλει. Ο Ερμής, ο κυβερνήτης σας, δεν θα μπορεί δυστυχώς να σας στηρίξει μέσα στον Απρίλιο ιδιαίτερα αποτελεσματικά, καθώς τα περάσματα του μέσα από τους οίκους σας είναι γρήγορα, αφήνοντας ένα αμελητέο αποτύπωμα στην καθημερινότητα σας. Τις πρώτες μέρες του Απρίλη θα βρίσκεται στον 11ο  οίκο (φιλία και κοινωνικές επαφές), για να περάσει στις 11/4 στον 12ο (απόκρυφα, μυστικά και παρασκήνιο) και να καταλήξει στις 29/4 στον 1ο και στο ζώδιο σας. Στις αρχές του μήνα ευνοείται η ομαδική εργασία και η συμμετοχή σας σε ομαδικές δραστηριότητες. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, το διάστημα αυτό θα έχετε την ευκαιρία να συγκεντρώσετε μια ομάδα ατόμων-συνεργατών γύρω σας. Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα και όσο ο Ερμής θα βρίσκεται στον 12ο οίκο, η επικοινωνία με τους γύρω σας θα συναντά σημαντικές δυσκολίες και προβλήματα.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ξεκίνημα του Απριλίου στον 10ο οίκο σας, για να περάσει μετά τις 5/4 στον 11ο (Φιλία, ομάδες και κοινωνικές επαφές) και το ζώδιο των Ιχθύων, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Μαΐου. Είναι μια περίοδος που η προσωπική σας ζωή αναμένεται να είναι στενά συνυφασμένη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με την επαγγελματική. Για κάποιους άντρες του ζωδίου σας η επιτυχία στα επαγγελματικά τους μπορεί να περνάει μέσα από τις αποφάσεις ή την επιρροή που μπορεί να έχει μια γυναίκα, ενώ για άλλους η γοητεία και η δύναμη της αποπλάνησης ενδεχομένως να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Σε κάποιες περιπτώσεις οι σχέσεις αυτές ενδεχομένως να είναι μακροχρόνιες και πιθανά να καταλήξουν σε γάμο. Μια ρομαντικής φύσης ωστόσο συνάντηση κατά την διάρκεια της διέλευσης της Αφροδίτης μέσα από τον ζώδιο των Ιχθύων, μπορεί να αλλάξει την πορεία του πεπρωμένου σας!      

Καρκίνος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα θα περάσει ο Ήλιος στον 10ο ηλιακό σας οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος) για να περάσει μετά, κατά το τελευταίο δεκαήμερο Απριλίου στον 11ο οίκο σας (φιλίες και κοινωνικές ομάδες). Το πρώτο εικοσαήμερο θα επικεντρώσουν οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας τις προσπάθειες τους στην καριέρα τους, προσπαθώντας να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα αυτό. Θα αποδειχτεί πως είναι εξαιρετικά σημαντικοί συνεργάτες ή συνεταίροι, καθώς θα μπορούν να αξιολογήσουν με ακρίβεια τις καταστάσεις, να ψυχολογήσουν τους συνομιλητές τους και να ταυτιστούν με το έργο που θα κληθούν να διεκπεραιώσουν. Στο τελευταίο μέρος του μήνα μπορεί να τους φανεί εξαιρετικά χρήσιμη η βοήθεια κάποιου προσώπου στην ολοκλήρωση μια επαγγελματικής δραστηριότητας ή να ενταχθούν σε μια ομάδα έργου. Φίλοι και σύμμαχοι αναμένεται να διαδραματίσουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο την περίοδο αυτή. Τις πρώτες μέρες Απριλίου θα βρίσκεται ο Ερμής στον 9ο οίκο σας (ταξίδια, εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση), για να περάσει στις 11/4 στον 10ο και να καταλήξει στις 29 Απριλίου στον 12ο , όπου και θα παραμένει μέχρι τα μέσα περίπου του Μαΐου. Οι γρήγορες αυτές διελεύσεις δεν θα επιτρέψουν να υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος στην δουλειά σας, ούτε θετικός, ούτε αρνητικός, αν και κάποιες δραστηριότητες δείχνει να τις ευνοεί, κυρίως επιχειρηματικές. Είναι η ιδανική περίοδος για να εφαρμόσετε μια νέα στρατηγική για την επιχείρηση σας, καθώς το διάστημα αυτό είναι απίθανο να επικεντρώσετε την προσοχή σας σε μεμονωμένες λεπτομέρειες, αλλά στην συνολική εικόνα και στο τελικό αποτέλεσμα. Η οικοδόμηση δε σχέσεων καλής συνεργασίας με συνεργάτες ή συνεταίρους τον μήνα αυτό θα συμβάλει αποτελεσματικά στην επαγγελματική σας εξέλιξη. Ιδιαίτερη επιτυχία αναμένεται να έχουν όσοι του ζωδίου σας εργάζονται σε τομείς νέων τεχνολογιών ή είναι επιστήμονες-ερευνητές.     

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα θα διέρχεται η Αφροδίτη τον 9ο  οίκο σας, που αντιπροσωπεύει την ανώτατη εκπαίδευση, τα ταξίδια και την εξερεύνηση. Είναι μια πολύ καλή διέλευση για όσους αποζητούν τα μακρινά ταξίδια και θέλουν να έρθουν σε επαφή με ξένες κουλτούρες και άλλους λαούς. Συνιστάται να μην χάσετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους, ίσως δε να προκύψει και ένας νέος έρωτας. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας έχετε πολύ καλές ευκαιρίες να γνωρίσετε ένα άτομο που θα σας συναρπάσει, και υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι άτομο που ταξιδεύει για την δουλειά του ή θα είναι απλά τυχοδιώκτης, και με το οποίο θα ερωτευθείτε τρελά.

Λέων

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Στα τέλη Μαρτίου πέρασε ο Ήλιος στον 9ο ηλιακό σας οίκο (ανώτατη εκπαίδευση, εξερεύνηση, ταξίδια), όπου και θα παραμένει τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Απριλίου, για να περάσει μετά για το υπόλοιπο του μήνα στον 10 οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος). Το μεγαλύτερο τμήμα του Απριλίου θα το αφιερώσετε στην μάθηση, στις σπουδές και στην βελτίωση ή διεύρυνση των γνωστικών σας αντικειμένων ή για να κατανοήσετε σε βάθος τον κόσμο που σας περιβάλει ή τουλάχιστον κάποιες πτυχές του. Καθώς τα ταξίδια δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν, θα προσπαθήσετε να αφομοιώσετε όσο περισσότερα μπορείτε από άτομα διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών ή από μακρινές και άγνωστες χώρες. Θέλετε να δείτε το καλύτερο πρόσωπο στην επικοινωνία σας με τους συνανθρώπους σας, τους οποίους θεωρείτε αδέλφια σας. Ο Ερμής βρίσκεται τις πρώτες μέρες του μήνα στον 9ο οίκο σας (εξερεύνησης, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια), περνάει στις 11/4 στον 10ο (καριέρα και δημόσιος βίος), για να καταλήξει μετά τις 29/4 στον 11ο, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 10 Μαΐου. Τόσο γρήγορα περάσματα, όπως αυτά που πραγματοποιεί ο Ερμής το διάστημα αυτό, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να διαμορφώσει υπό την επιρροή τους τάσεις, ωστόσο τις πρώτες μέρες του μήνα θα εκδηλώσετε αρκετοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας μια αστείρευτη δίψα για μάθηση. Μέσα στο μήνα δε, θα είστε πρόθυμοι να αλλάξετε απόψεις σε σημαντικά ζητήματα, εάν σας πείσουν οι συνομιλητές σας και σας φωτίσουν μια οπτική που δεν είχατε υπολογίσει, και μέσα από την αναθεώρηση αυτή να βρείτε λύσεις σε προβλήματα που σας ταλαιπωρούν. Είναι το διάστημα που θα έχετε πολλούς λόγους να εξετάζετε την πορεία και τις προοπτικές εξέλιξης της καριέρας σας και ίσως καταφέρετε να ελκύσετε άτομα επιρροής, που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για το έργο σας και να ανοίξουν κάποιες νέες πόρτες για λογαριασμό σας.      

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει τις πρώτες μέρες του μήνα στον Υδροχόο και στον 7ο οίκο σας, για να περάσει στις 5.4 στον 8ο οίκο (σεξ, πάθη και αναγέννηση) και στο ζώδιο των Ιχθύων. Στο πλαίσιο της διέλευσης αυτή ίσως να έχετε κάποιο οικονομικό όφελος από τον ερωτικό σας σύντροφο ή από ένα άτομο που σας ενδιαφέρει ερωτικά. Οι συναισθηματικές σχέσεις γίνονται μέσα στον Απρίλιο και όσο θα βρίσκεται η Αφροδίτη στο ζώδιο των Ιχθύων πιο συναισθηματικές, τρυφερές και βαθιές. Τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να αναζητήσετε τρόπους θεραπείας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην σεξουαλική σας ζωή. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας θα αισθανθούν ότι έλκονται από άτομα που έχουν μια περίεργη αύρα, που τους καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Ίσως όμως το άτομο αυτό να μην κρύβει τελικά την ουσία και το πνευματικό βάθος που περιμένατε, όταν το γνωρίσετε καλύτερα, οπότε θα κάνετε μια απότομη αλλαγή πορείας.  

Παρθένος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Μέχρι τις  19 Απριλίου ο Ήλιος θα διέρχεται τον 8ο ηλιακό σας οίκο (πάθη και σεξουαλικές ορμές), για να περάσει στην συνέχεια και για το υπόλοιπο του μήνα στον 9ο (εξερεύνηση, ταξίδια, ανώτατη εκπαίδευση). Σύμφωνα με τις διελεύσεις αυτές, κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου σας θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε κάποιες δύσκολες καταστάσεις, θα μπορέσετε όμως να αντιδράσετε άμεσα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις συνολικές επιπτώσεις. Θα έχετε την εύνοια να κάνετε τις σωστές παρεμβάσεις την κατάλληλη χρονική στιγμή και με τον τρόπο αυτό να εξουδετερώσετε τις αβεβαιότητες που υπάρχουν σε κάποιους τομείς της ζωής σας. Μέσα στο μήνα θα προσπαθείτε να φτάσετε στην  ουσία του κάθε ζητήματος που θα καταπιάνεστε, καθώς δεν θα είστε ικανοποιημένοι με την επιφάνεια και εικόνα των πραγμάτων, κάτι που θα έχει θετική επίδραση τόσο στην καριέρα σας, όσο και στην προσωπική σας ζωή. Ο Ερμής βρίσκεται στο ξεκίνημα του μήνα στον 8ο οίκο σας (σεξ, πάθη και αναγέννηση), για να περάσει μεταξύ 11 και 29 Απριλίου από τον 9ο (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια) για να καταλήξει στον 10ο οίκο. Τα γρήγορα αυτά περάσματα του Ερμή μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο στα επαγγελματικά σας, θα σας κάνουν όμως αρκετά περίεργους και θα αυξήσουν την διάθεση σας για σε βάθος κατανόηση κάποιων πραγμάτων ή των ανθρώπων που σας περιβάλουν. Κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου θα γίνετε ακόμη πιο σχολαστικοί, μη θέλοντας να θεωρήσετε τίποτε δεδομένο. Το ίδιο θα συμβεί και με τις επικοινωνίες σας, όπου θα προσπαθείτε να διαγνώσετε τι δεν πάει καλά. Μετά τις 11.04 θα αρχίσετε ωστόσο να βλέπετε τα πράγματα πολύ πιο ευρύτερα και ίσως εγκαταλείψετε, έστω και προσωρινά, κάποιες από τις προκαταλήψεις σας. Το διάστημα αυτό θα έχετε επίσης μεγαλειώδεις ιδέες, που δεν θα βλέπετε την ώρα να θέσετε σε εφαρμογή. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη βρίσκεται μετά τις 5 Απριλίου στο ζώδιο των Ιχθύων και στον 7ο οίκο σας, αυτό που έχει σχέση με τις σχέσεις, τους συνεταιρισμούς και τον γάμο σας. Για τους δεσμευμένους η διέλευση αυτή αναμένεται να σηματοδοτήσει μια περίοδο, κατά την οποία θα είστε τόσο δεμένοι με το ταίρι σας, που θα είστε κυριολεκτικά ένα σώμα, μια ψυχή. Για να φτάσετε στο σημείο όμως αυτό, σημαίνει ότι θα έχετε κάνει κάποιες σημαντικές παραχωρήσεις και θα έχετε αναλάβει ορισμένες ευθύνες από το ταίρι σας. Με την διέλευση αυτή της Αφροδίτης μέσα από τον 7ο οίκο έχουμε πολλές φορές προτάσεις γάμου ή συμβίωσης, ή ακόμη και γάμους-αστραπή. Εάν δεν σας συμβεί κάτι τέτοιο, τουλάχιστον θα απολαύσετε ένα ήρεμο και ερωτικό μήνα, καθώς ευνοείται η συμπόρευση, η σύμπνοια και η γαλήνη στην συναισθηματική ζωή και κάθε παρατράγουδο μπορεί εύκολα και άκοπα να βρει την λύση του.    

Ζυγός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο 7ος ηλιακός σας οίκος (συνεταιρισμοί, συνεργασίες, γάμοι) είναι ενεργοποιημένος από τον Ήλιο, και όχι μόνο, κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα, για να περάσει το τελευταίο δεκαήμερο στον 8ο (πάθη και σεξουαλικές ορμές). Σύμφωνα με τις διελεύσεις αυτές, θα εστιάσετε κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στις σχέσεις σας με τους γύρω σας, τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική σας ζωή. Σε επαγγελματικό επίπεδο θα είστε ιδιαίτερα δημοφιλείς και οι συνεργασίες σας θα είναι εξαιρετικές και  αποτελεσματικές. Είναι πιθανές επίσης κάποιες θετικές αλλαγές που έχουν σχέση με νομικά ζητήματα που εκκρεμούν, καθώς έχετε τώρα την δυνατότητα να διαπραγματευτείτε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, που θα έχει ευνοϊκούς όρους για σας. Ο Ερμής θα περάσει με γοργούς ρυθμούς από τον 7ο οίκο (σχέσεις, συνεταιρισμοί και γάμος) στον 8ο (σεξ, πάθη και αναγέννηση) μεταξύ 11 και 29/4, για να καταλήξει στον 9ο στην εκπνοή του μήνα. Τα γρήγορα περάσματα του μέσα από τους τομείς αυτούς της ζωής σας δεν αναμένεται να αφήσουν ιδιαίτερο ενεργειακό αποτύπωμα στις δουλειές και την καριέρα σας, ωστόσο θα σας επιτρέψουν να επιλύσετε προβλήματα στις συνεργασίες σας. Μέσα στον Απρίλιο έχετε εξαιρετική δεινότητα σαν διαπραγματευτές και μπορείτε εύκολα να καταλήξετε σε συμβιβασμούς που θα σας ευνοούν. Μετά το πρώτο δεκαήμερο θα ήταν ωστόσο χρήσιμο να μην αφήσετε τα συναισθήματα σας να επηρεάσουν την άποψη σας σε επαγγελματικά ζητήματα.  

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν που αφορά την υγεία σας και την εργασία. Η διέλευση αυτή δεν είναι ιδιαίτερα καλή για την συναισθηματική σας ζωή, καθώς σας προσανατολίζει σε πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Ο σύντροφό σας ίσως βρει την ευκαιρία να σας μεταφέρει κάποιες από τις ευθύνες ή τα βάρη του ή μπορεί να χρειαστεί την φροντίδα και την προσοχή σας. Όσο για τους αδέσμευτους του ζωδίου σας, πολλοί θα συνεχίσετε να αναζητάτε απεγνωσμένα τον τέλειο έρωτα, μόνο που όταν θέλουμε κάτι εμμονικά, είναι σαν να το διώχνουμε μακριά μας. Εκείνο που θα βρεθεί στον δρόμο σας ωστόσο είναι πολύ πιθανό ένα τοξικό άτομο, με το οποίο μπορεί να εμπλακείτε συναισθηματικά σε μια άρρωστη, βαθιά τοξική σχέση. Οπότε λίγη προσοχή δεν θα έβλαπτε…      

Σκορπιός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Στον 6ο οίκο σας (υπηρεσίες, υγεία, εργασία) θα βρει τον Ήλιο η αυγή του Απριλίου, για να μετακινηθεί το τρίτο δεκαήμερο στον 7ο  ( συνεταιρισμοί, συνεργασίες, γάμοι), όπου και θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του μήνα. Κατά την διάρκεια του Απριλίου θα σας απορροφήσουν οι λεπτομέρειες ενός έργου που διαχειρίζεστε και η οριστικοποίηση των επί μέρους παραμέτρων. Αν και θα πρόκειται για δουλειά ρουτίνας, στο τέλος της μέρας θα αισθάνεστε οι περισσότεροι εξαντλημένοι, άδειοι από ενέργεια. Το διάστημα δε αυτό, θα μάθετε να ακούτε και να αποδέχεστε τις ιδέες και τις απόψεις των γύρω σας, γιατί μπορούν να σας προσφέρουν λύσεις που δεν φανταζόσασταν. Ο Ερμής βρίσκεται στον 6ο οίκο σας (δημιουργικότητα, έρωτας) τις πρώτες μέρες του Απρίλη, για να περάσει μεταξύ 11 και 29/4 στον 7ο οίκο, αυτόν που αφορά τις σχέσεις, του συνεταιρισμούς και τον γάμο σας. Τα τόσο γρήγορα περάσματα του Ερμή μέσα από τους οίκους του ωροσκοπίου σας δεν αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο αντίκτυπο στα επαγγελματικά σας, ωστόσο τα σημεία που αγγίζει δείχνουν, ότι μέσα στον Απρίλιο ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην δουλειά σας, με αντίστοιχη επίπτωση, κυρίως θετική, στα οικονομικά σας. Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα προσφέρεται για να βελτιώσετε κάποιες επαγγελματικές σας δεξιότητες, ενώ το υπόλοιπο του Απριλίου θα αποκτήσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στα επαγγελματικά σας κάποιες συνεργασίες σας. Επίσης, τα ανεπίλυτα ζητήματα που σας ταλαιπωρούν, μπορούν τώρα να λυθούν εύκολα και να παραμερίσετε εμπόδια από τον δρόμο σας.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται μεταξύ 5 Απριλίου και 2 Μαΐου στον 5ο ηλιακό σας οίκο, ένα σημείο του ωροσκοπίου σας που άπτεται της δημιουργικότητας, του έρωτα και των παιδιών. Την περίοδο αυτή της ζωής σας θα έχετε την ανάγκη και την επιθυμία να χαλαρώσετε λίγο και να χαρείτε την ζωή σας. Για τους δεσμευμένους και παντρεμένους, συνιστάται να φέρουν λίγο ρομαντισμό στην ζωή τους, κάτι που θα αναζωογονήσει τον έγγαμο βίο τους, ακόμη και την σεξουαλική τους ζωή. Όσο για τους αδέσμευτους, με βάση την διέλευση της Αφροδίτης, δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα να βρείτε ερωτικούς συντρόφους, ακόμη και νέες σχέσεις. Το πρόβλημα όμως είναι πολύ συχνά, ότι με την Αφροδίτη στους Ιχθείς, οι σχέσεις έχουν μικρή διάρκεια. Εάν το έχετε αυτό υπόψη σας, δεν θα έχετε τουλάχιστον υπέρμετρες απαιτήσεις και θα φροντίσετε να περάσετε καλά, όσο θα διαρκέσει.      

Τοξότης

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει τις τρείς πρώτες βδομάδες του Απριλίου στον 5ο ηλιακό σας οίκο (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά), για να προχωρήσεις ακολούθως στον 6ο (υπηρεσίας, υγεία, εργασία). Οι θέσεις αυτές του Ήλιου ίσως να φέρουν κάποια απροσδόκητη τύχη σε αρκετούς εκπρόσωπους του ζωδίου σας σε τυχερά παιχνίδια και σε κάθε είδους κερδοσκοπικές κινήσεις. Είναι δε εξαιρετικά ευεργετικά περάσματα για άτομα που ασχολούνται με την τέχνη, γιατί θα παρουσιάσουν μια ασυνήθιστη δημιουργικότητα κατά την διάρκεια του Απριλίου. Η διέλευση δε του Ήλιου από τον 5ο οίκο ευνοεί την ενασχόληση με τα παιδιά ή γεννά τον θαυμασμό για τις δημιουργικές ικανότητες των απογόνων μας. Ο Ερμής θα πραγματοποιήσει μια σειρά από γρήγορα περάσματα μέσα από τον Απρίλιο από τον 5ο (δημιουργικότητα, έρωτας και παιδιά), στον 6ο (υπηρεσίες, υγεία και εργασία) μεταξύ 11 και 29.4, και τελικά τον 7ο οίκο (συνεταιρισμοί, σχέσεις και γάμοι), χωρίς να έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στα επαγγελματικά σας. Εκείνο που θα είναι προφανές μέσα στον Απρίλιο, είναι ότι θα είστε αισιόδοξοι, δημιουργικοί και καινοτόμοι στις δράσεις σας. Μεταξύ 11 και 29/4, που θα διέρχεται τον 6ο οίκο σας, θα πρέπει να επικεντρώσετε την δράση σας σε πρακτικά ζητήματα. Προσοχή όμως στις εμμονές σας, γιατί θα θολώσουν την κρίση σας και θα χάσετε την συνολική εικόνα, στην προσπάθεια σας διευθετήσετε μια λεπτομέρεια άνευ ουσίας. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει στις 5 του μήνα στον 4ο οίκο σας, αυτόν που αφορά την οικογένεια, τις ρίζες σας και το σπίτι, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις πρώτες μέρες του Μαΐου. Είναι μια θέση που σας αναγκάζει να στρέψετε την προσοχή σας στην ποιότητα της προσωπικής σας ζωής και κατ’ επέκταση στο να αναζητήσετε την ευτυχία. Είναι το διάστημα του χρόνου που θα απολαύσετε να περνάτε μοναχικές στιγμές με το ταίρι σας, ακόμη και στις παραμικρές καθημερινές ασχολίες. Οι παρεξηγήσεις γρήγορα θα ξεχαστούν και θα είστε ήρεμοι και συγκαταβατικοί. Αν και το σπίτι δεν μπορεί να σας κρατήσει εύκολα, τώρα με την διέλευση αυτή κινδυνεύετε να γίνετε σπιτόγατοι. Και αφού θα περνάτε αρκετό χρόνο στον χώρο σας, θα αφιερώσετε κάποιες ώρες στο να τον κάνετε λίγο πιο όμορφο, λίγο πιο προσωπικό και καλόγουστο. 

Αιγόκερως

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Για τις πρώτες τρείς βδομάδες του Απρίλη θα βρίσκεται ο Ήλιος στον 4ο ηλιακό σας οίκο (οικογένεια, ρίζες, σπίτι), για να περάσει μετά στον 5ο (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά). Υπό την επιρροή της διέλευσης θα έχετε την παρόρμηση να θυμηθείτε τις ρίζες σας, να έρθετε σε επαφή με μέλη της οικογένειας σας, με τα οποία χαθήκατε, να μάθετε για τους προγόνους σας και τις προγονικές εστίες. Ίσως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην ζωή σας που αφορούν τους συγκεκριμένους τομείς του ωροσκοπίου σας, όπως για παράδειγμα να μετακομίσετε σε μια νέα κατοικία ή σε άλλη περιοχή, να ανακαινίσετε το σπίτι σας ή να αγοράσετε νέα επίπλωση. Έχετε μεγάλη ανάγκη τον μήνα αυτό να αισθανθείτε ότι είστε μέρος της ευρύτερης οικογένειες, να αισθανθείτε προστατευμένοι και ασφαλείς υπό την σκέπη ενός μεγαλύτερου συνόλου, ενώ ταυτόχρονα παλεύετε με τις φοβίες σας, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χαθούν τα πάντα και να βρεθείτε μόνοι. Ίσως όμως και να υπάρξουν κάποια κληρονομικά ζητήματα που θα δημιουργήσουν ρήξεις στους κόλπους μιας οικογένειας με τον Ήλιο στον 4ο οίκο. Ο Ερμής θα πραγματοποιήσει γρήγορα περάσματα μέσα στον Απρίλιο μέσα από τον 4ο οίκο (οικογένεια, ρίζες και σπίτι), τον 5ο μεταξύ 11 και 29/4 (δημιουργικότητα, έρωτας και παιδιά), για να καταλήξει στον 6ο οίκο τις τελευταίες μέρες του Απριλίου. Δίχως να  μπορεί να έχει ιδιαίτερη επίπτωση στα επαγγελματικά σας, με τους ρυθμούς που μετακινείται, θα σας ωθήσει ωστόσο να επικεντρώσετε την προσοχή σας στην ασφάλεια και την ευημερία της οικογένειας σας. Κάποιοι μεταξύ σας μπορεί να επιλέξετε να περάσετε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, ενώ αντίθετα, κάποιο άλλοι ίσως να κληθούν να αποχωριστούν την οικογένεια τους για κάποιο χρονικό διάστημα για επαγγελματικούς λόγους. Οι περιοχές του ωροσκοπίου σας που αγγίζει με το πέρασμα του ο Ερμής συνδέονται συχνά με μικρές οικογενειακές κρίσεις ή σε βάθος συζητήσεις σε οικογενειακό επίπεδο για σημαντικά ζητήματα.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον 3ο οίκο σας μεταξύ 5 Απριλίου και 2 Μαΐου, τον τομέα της ζωής σας που αφορά την επικοινωνία τα αδέλφια και τις συγγενικές σχέσεις. Ο κοινωνικός σας κύκλος θα επεκταθεί σε σημαντικό βαθμό κατά τον μήνα Απρίλιο, γεγονός όμως που θα αυξήσει τις υποχρεώσεις σας και θα συρρικνώσει τον χρόνο που θα μπορείτε να διαθέστε για την προσωπική, συναισθηματική σας ζωή. Και εδώ είναι που θα προκύψουν συγκρούσεις με το ταίρι σας. Μην επιδεινώνετε την κατάσταση παίρνοντας αποφάσεις εν θερμώ που θα μετανιώσετε αργότερα. Κάποιο από εσάς υπάρχει η πιθανότητα να εμπλακείτε σε μια παράλληλη σχέση και να βιώσετε μια χαοτική κατάσταση στην προσωπική σας ζωή, γιατί δεν θα μπορείτε να επιλέξετε την διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε. Εάν καταφέρετε να βγείτε από τον φαύλο αυτό κύκλο που εσείς θα δημιουργήσετε, θα είστε σε θέση να επιλύσετε τις διαφορές σας με το ταίρι σας και να εξομαλύνετε την κατάσταση.  

Υδροχόος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Τις τρείς πρώτες βδομάδες του Απριλίου θα είναι ενεργοποιημένος ο 3ος ηλιακός οίκος του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς), καθώς θα διελαύνει μεταξύ άλλων πλανητών ο Ήλιος μέσα από αυτόν. Κατά τον Απρίλιο θα έχετε την ανάγκη για εναλλαγές και ποικιλία στην ζωή σας, είστε ευέλικτοι και διψασμένοι για νέες εμπειρίες, και οποιεσδήποτε αλλαγές συντελούνται στην ζωή σας το διάστημα αυτό, θα είναι ευπρόσδεκτες και θα προσαρμοστείτε εύκολα σ’ αυτές. Το ενδιαφέρον σας θα είναι μεγάλο για ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων και δραστηριοτήτων, η επικοινωνία σας ενεργή και πολυδιάστατη και θα είναι δύσκολο για σας να παραμείνετε στάσιμοι σε κάποιο μέρος για μεγάλα διαστήματα. Σύντομα ταξίδια είναι πολύ πιθανά, στο μέτρο που μας επιτρέπουν οι περιορισμοί, και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην στιγμή. Ο Ερμής θα περάσει από τον 3ο οίκο (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς) στις 11/4 στον 4ο (οικογένεια, ρίζες και παιδιά), όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 29/4, για να προχωρήσει στην συνέχεια στον 5ο . Χωρίς να μπορεί λόγω της γρήγορης διέλευσης του να έχει ιδιαίτερη επιρροή στα επαγγελματικά σας, δίνει ωστόσο έμφαση στην επικοινωνία ή στην συλλογή και επεξεργασία κάποιων πληροφοριών. Κατά τα μέσα του μήνα ζητήματα που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα και σας απασχολούν ιδιαίτερα.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στον 2ο οίκο θα βρίσκεται και η Αφροδίτη μετά τις 5 Απριλίου και μέχρι τα τέλη του μήνα, έναν οίκο καθαρά οικονομικό και τελείως αντιερωτικό! Με την διέλευση αυτή πολλοί του ζωδίου σας στρέφουν την προσοχή τους στην αξιοπιστία του συντρόφου τους, καθώς κάτι τέτοιο αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στο μυαλό τους. Η κτητική συμπεριφορά είναι επίσης δυνατή, καθώς θα αισθάνεστε και θα θέλετε να δείχνετε σε κάθε σας κίνηση ότι το ταίρι σας, σας ανήκει. Με την διέλευσης της Αφροδίτης από τον δεύτερο οίκο σας, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να βρείτε οι ελεύθεροι έναν σύντροφο με μεγάλη οικονομική άνεση, που θα σας στηρίζει οικονομικά.   

Ιχθείς

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 2ο ηλιακό σας οίκο, τον οίκο εκείνο που είναι υπεύθυνος για τα χρήματα και ζητήματα ιδιοκτησίας, για να περάσει το τελευταίο δεκαήμερο στον 3ο, που αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, τα αδέλφια και τους συγγενείς. Κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου σας μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά τα εισοδήματά τους μέσα στον Απρίλιο, και κάποιοι τυχεροί να γίνουν πραγματικά πλούσιοι με απροσδόκητους τρόπους. Σε ένα εναλλακτικό σενάριο μπορεί να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση, που θα αποτελέσει εφαλτήριο για την επαγγελματική και εισοδηματική σας εκτόξευση στο άμεσο μέλλον. Μεγάλο κέρδος μπορούν να φέρουν οι επενδύσεις, αν και χρειάζεται αρκετή προσοχή λόγω τους ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος. Τον Απρίλιο οι Ιχθείς έχουν έντονο το αίσθημα της ηθικής, θα τηρούν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και λόγω της ακεραιότητας του χαρακτήρα και της συνέπειάς τους, θα  εμπνέουν τον σεβασμό των γύρω τους. Ο Ερμής βρίσκεται στις πρώτες μέρες του μήνα ακόμη στον 2ο οίκο σας (χρήματα, αγαθά και αισθήματα), για να περάσει γρήγορα στις 11/4 στον 3ο (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς), όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 29/4. Και ο Ερμής έρχεται να προσθέσει την δική του δυναμική, παράλληλα με Ήλιο, στην ενεργοποίηση του τομέα των χρημάτων και των περιουσιακών σας στοιχείων. Δεν θα σας λείπει ωστόσο η ικανότητα πρακτικής προσέγγισης των προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Θα ξέρετε ανά πάσα στιγμή τι θέλετε και τι επιδιώκετε με την κάθε σας κίνηση, και ο μόνος τρόπος να βγείτε από τα ρούχα σας τον μήνα αυτό, θα είναι να μην έχετε αρκετό χρόνο να προετοιμάσετε τις δράσεις σας. Το δεύτερο μισό του μήνα είναι πιθανά κάποια σύντομα επαγγελματικά ταξίδια ή συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με νέους ή παλιούς εταίρους ή πελάτες. Σημαντικές πληροφορίες μπορεί να φτάσουν στα χέρια σας, που θα επηρεάσουν τα μελλοντικά σας σχέδια!

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στις 5 Απριλίου ξεκινάει η Αφροδίτη την διέλευση της μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων και τον 1ο ηλιακό σας οίκο, αυτόν της προσωπικότητας σας, που θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Μαΐου. Πρόκειται για μια διέλευση που θα σας προικίζει με γοητεία, θα εκπέμπετε φιλικότητα και ειλικρίνεια και θα προσελκύετε γύρω σας πιθανούς εραστές και συντρόφους, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Εάν είστε ακόμη ελεύθεροι, αυτό τον μήνα θα έχετε αρκετές ευκαιρίες να γνωρίσετε άτομα που θα μπορούσαν να σας κινήσουν την προσοχή, και όχι μόνο. Μάλιστα αυτή η διέλευση τονώνει την επιθυμία σας να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε, οπότε η αναζήτηση σας θα έχει ορισμένο στόχο. Εάν είστε δεσμευμένοι, ο Απρίλιος υπόσχεται να είναι ρομαντικός και ιδιαίτερα ένθερμος.