Αφιέρωμα: Άδωνις Γεωργιάδης διότι ώδινεν Ελληνικό αλλά γέννησε πεντάευρα…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΪΜΣ ΔΕΓΛΕΡΗ

Στην πολιτική τα τελευταία χρόνια, οι δημοσιογράφοι μεταξύ μας αλλά ενίοτε και οι πολιτικοί έχουμε εφεύρει τη λέξη «χορηγός». Η λέξη «χορηγός» δεν αφορά κάποιον, ο οποίος δίνει χορηγίες, αλλά είναι από τους πολιτικούς, που καταφέρνουν με την εν γένει συμπεριφορά τους, να δίνουν ψήφους στο αντίπαλο κόμμα. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, που όποτε ανοίξουν το στόμα τους, μπορούν κάλλιστα να μεταστρέψουν την κοινή γνώμη υπέρ του κομματικού τους αντιπάλου.

… και λοιμωξιολόγος και μη συζητάτε πόσο αγαπητός σε κτηνοτρόφους και αγρότες!

Μία τέτοια περίπτωση «χορηγού» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι ο ανεκδιήγητος, υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βγήκε την περασμένη εβδομάδα να ελέγξει τις παραλίες. Ενώ δεν είναι υπουργός Ναυτιλίας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, μήτε βέβαια λοιμωξιολόγος, βγήκε να δει, αν τηρούνται τα μέτρα στις παραλίες. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που φοβόταν μην δοθούν πολλά επιδόματα και τελικά, οι Έλληνες γίνουν 300 κιλά, ενώ οι αγρότες τον βρίζουν ακόμη για την πολιτική, που ακολούθησε για το τεύτλο και προσφάτως με τα αρνιά, αφήνοντας τους κτηνοτρόφους στο έλεος του θεού και της αγοράς.  Η υπόθεση αυτή αγγίζει σαφώς και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κι όλο το πολιτικό σύστημα και φέρνει ξανά στο φως, του τύπου ποιο είδος πολιτικών θέλουμε τελικά να εκλέγουμε. Γιατί ο ακούραστος, μονίμως φωνακλάς, και με επιτυχίες στο ασθενές φύλο,  Άδωνις Γεωργιάδης, όπως λένε οι γνωρίζοντες, δεν βγήκε με λίστα. Είναι, δε,  από τους πλέον δημοφιλείς πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας και με στρατιά οπαδών στο twitter. Έχει κατορθώσει να ανατρέψει και να επανεφεύρει δεκάδες φορές τον εαυτό του. Χωρίς την παραμικρή συστολή, μπορεί να λέει τη μία μέρα κάτι και τις επόμενες ημέρες το αντίθετο, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ο Μπουμπούκος κι η Μανωλίδου

Ο Σπυρίδων –Άδωνις Γεωργιάδης ή «μπουμπούκος» κατά την δεύτερη σύζυγό του, μαέστρο, Ευγενία Μανωλίδου ή με το παρατσούκλι «κωλοτούμπας» για τους πολιτικούς του αντιπάλους γεννήθηκε στις 6/11/1972 στην Αθήνα.  Σπούδασε ιστορικός στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και νυμφεύθηκε την Μαρία Φρονιμίδη, με την οποία χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. Είναι γνωστός ως ιστορικός –τηλεπωλητής και το επάγγελμά του εκδότης –ιστορικός διευθυντής των Εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΠΕ» και «ΑΛΣ ΕΠΕ». Μιλά αγγλικά και γαλλικά, κι έχει γράψει τρία βιβλία, εκ των οποίων το ένα υποστηρίζει ότι ήταν μύθος πως οι αρχαίοι Έλληνες δέχονταν την ομοφυλοφιλία.

Κουμπάρος του Γιώργου Καρατζαφέρη, τον καιρό, που ήταν στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν και να γίνεται υφυπουργός Ναυτιλίας το 2011 στην συγκυβέρνηση Λ. Παπαδήμου. Τον Φεβρουάριο του 2012 παραδίδει την έδρα του και προσχωρεί στο κόμμα της ΝΔ. Γίνεται επί Σαμαρά υπουργός Υγείας της ΝΔ, αντιπρόεδρος του κόμματος της ΝΔ τον Γενάρη του 2016 και από τις 7/7/2019, που κέρδισε η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη τις εκλογές ορίστηκε υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων. Έχει πει, πως τον έχουν στοχοποιήσει και τον ίδιο και τη σύζυγό του, ενώ είναι γνωστό ότι η Ευγενία είχε παρουσιάσει  αυτό το κατάπτυστο τηλεοπτικό σκουπίδι, που λέγεται «Η στιγμή της αλήθειας».  

Ανοδική πορεία και Νοβάρτις

Η πολιτική του καριέρα αρχίζει ως εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ από τον Δεκέμβριο του 2003 ενώ το 2007 εκλέγεται για πρώτη φορά στη Β’ Αθηνών. Πρώτη φορά βρίσκεται στο υφυπουργείο Ναυτιλίας, όταν η χώρα πλήττεται από τα μνημόνια  στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ – ΛΑΟΣ. Του έχουν δώσει το αντικείμενο της αλιείας, το οποίο φαίνεται ότι τρέχει. Από το 2012  εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία, οπότε και απογειώνεται πολιτικά, αφού αναλαμβάνει υπουργός Υγείας. Ό, τι έλεγε εναντίον του Κώστα Καραμανλή, προφανώς το διέγραψαν κι οι ψηφοφόροι της ΝΔ από τη μνήμη τους, αλλά όχι κι οι καραμανλικοί.

Περί απολύσεων…

Στις 13/11/2013, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας αφήνει τους πάντες ενεούς ενώ μιλά περί απολύσεων: «Αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουν τελικά να φύγουνε και αν και αν και αν (…)  δεν θέλω να το χρεώνετε στην Τρόικα (…). Μην μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα, για να κάνω το αυτονόητο(… ).Και πρέπει να το κάνω γιατί είναι το σωστό». Είναι από τις πιο αμήχανες στιγμές, για τον κόσμο και την ηγεσία της ΝΔ, η οποία σήμερα μετά τον κορωνοϊό έχει πάθει βέρτιγκο αγάπης, υπέρ του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Από το ΛΑΟΣ υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας!

Μετά την παραίτηση Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Κανείς περιμένει να εκλεγεί αλλά κι ο ίδιος το γνωρίζει. Είναι νέος στο κόμμα κι εκφράζει άκρο της Νέας Δημοκρατίας. Περιμένει πως θα έχει την υποστήριξη του ομογάλακτου πολιτικά, Μάκη Βορίδη, κάτι που δεν συμβαίνει. Εκείνος στηρίζει Απόστολο Τζιτζικώστα. Στο  πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως στη συνέχεια κι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Άδωνις Γεωργιάδης απογειώνεται πολιτικά. Η τριανδρία κερδίζει την καραμανλική πλευρά, που θέλει, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αντιπρόεδρος πλέον της ΝΔ, ενώ μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 αναλαμβάνει τον υπουργικό θώκο του υπουργείου Ανάπτυξης κι Επενδύσεων. Την εκλογική πρωτιά, του τη στερεί ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, που αναλαμβάνει καθήκοντα  υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

Οι Εβραίοι, οι μετανάστες  κι ο Άδωνις

Προηγουμένως, γνωρίζοντας ότι η Εβραϊκή Κοινότητα της Ελλάδας έχει θέμα μαζί του κι όχι άδικα σπεύδει να πάρει πίσω το γεγονός ότι διαφήμιζε το αντισημιτικό βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Τον Μάιο του 2019  παρευρίσκεται στη Συναγωγή για τους Έλληνες Εβραίους, που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. «Ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε τότε και τον Αντισημιτισμό οφείλουμε να τον ξεριζώσουμε. Κι εγώ πρώτος να ζητήσω συγγνώμη για τα λάθη μου, του παρελθόντος», λέει.

Αντίθετα, όταν τον Γενάρη του 2020 είχαμε νεκρούς φτωχούς μετανάστες από ναυάγιο στους Παξούς ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει κυνικά: «Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι ήταν, που γνώριζαν ότι λειτουργεί το «112» (=αριθμός διάσωσης) και πήραν τηλέφωνο. Έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας».

Πολιτικοί αρχηγοί και Άδωνις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνηθίζει να κάνει πικρόχολα σχόλια εναντίον κομματικών του αντιπάλων. Αποδίδει την κριτική εναντίον του συχνά πυκνά στην «μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Αλέξης Τσίπρας, σαφώς είναι ο αγαπημένος του από τους πολιτικούς αρχηγούς. Βεβαίως από τα πυρά του δεν γλίτωσε ο Πάνος Καμμένος, όσο ήταν στη συγκυβέρνηση με Τσίπρα, με την υπόθεση Γιαννουσάκη. Έχει επανειλημμένα καταγγείλει σχεδόν τους πάντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, με εξαίρεση τον Γιάννη Δραγασάκη και την Πέτη Πέρκα.  Δεν συνηθίζει να ασχολείται με το ΚΚΕ, αν και όλοι γνωρίζουν την αντιπάθεια, που τρέφει προς την Αριστερά, παρότι δηλώνει …μη ακροδεξιός. Με τον Γιάνη Βαρουφάκη έχουν τσακωθεί και διαδικτυακά για την ελληνική επανάσταση και τον έχει χαρακτηρίσει «ανιστόρητο κι ημιμαθή».  Έξω φρενών υπήρξε κάποια στιγμή και ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί του, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ξαφνικά λάτρεψε τα οικονομικά μέτρα Καραμανλή το 2009, τονίζοντας πως «αυτά θα ήταν αρκετά, για ν΄ αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ελλάδα και ν΄αποφευχθεί το μνημόνιο». Με ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) έκανε λόγο για «κύμα ψευδών ειδήσεων και τερατολογιών», την παραμονή των Ευρωεκλογών.

Καραμανλικοί και Γεωργιάδης

Ως επί το πλείστον η καραμανλική πλευρά βγάζει φλύκταινες με τον Άδωνη Γεωργιάδη. Τα κόμματα , δεν είναι μόνο πολιτική ατζέντα. Έχουν και συναίσθημα. Οι κουβέντες του κ. Γεωργιάδη  περί προδοσίας στο Μακεδονικό εναντίον  του Κώστα Καραμανλή όσο ήταν στον ΛΑΟΣ ξεπερνούσαν κατά πολύ το όριο της πολιτικής κριτικής. Η φράση του «ο Καραμανλής ξεπούλησε τη Μακεδονία» στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ, ήταν και παραμένει  αγκάθι στις σχέσεις Καραμανλικών με τον Άδωνη. Έτσι, το γεγονός ότι ο νυν υπουργός Ανάπτυξης, έχει αυτόγραφο του Παττακού αρκεί και μόνο για να μην τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για το άτομό του η καραμανλική πτέρυγα.

Πολύ περισσότερο, που αγνοώντας πλήρως τα τανκς, τις εκτοπίσεις, τις εξορίες, τα σκάνδαλα της χούντας των Συνταγματαρχών, την απώλεια της Κύπρου, ο ίδιος έχει αναφερθεί  σε τηλεοπτική του εκπομπή για το πόσο η δραχμή ήταν σκληρό νόμισμα, την εποχή, που ήρθε η μεταπολίτευση στο Blue Sky.

Κουμουτσάκος, Δένδιας που δεν ανοίγει και η καρδιά τους!

Η κόντρα Γιώργου Κουμουτσάκου με τον Άδωνη Γεωργιάδη δεν είναι μόνο προσωπική αλλά έχει και πολιτικές ρίζες.  Ουκ ολίγες φορές ο τότε εκπρόσωπος του κόμματος και νυν αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος άδειασε τον Άδωνη Γεωργιάδη, με κορυφαία την ατάκα του «δεν είναι ο πρόεδρος του κόμματός μας»

Η περίπτωση Κουμουτσάκου δεν είναι η μοναδική.  Κι ο νυν κεντροδεξιός υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έχει πολλάκις εκνευριστεί με την προσπάθεια του Άδωνη Γεωργιάδη, να έχει άποψη περί παντός του επιστητού και ν΄ ανακατεύεται μέσα στα πόδιά του.

Σαμαρικοί και Άδωνις

Παρόλα αυτά ούτε το Σαμαρικό στρατόπεδο είχε μεγάλη χαρά, όταν αναγκάστηκε ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να διευρύνει τα δεξιά όρια του κόμματος. Στέλεχος της ΝΔ, που ήταν κοντά στον Αντώνη Σαμαρά του είπε ευθέως : «Καλά αυτόν θα πάρεις; Δεν το ξέρεις πως θα σου κάνει κακό;». Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορήθηκε για άμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο Νοβάρτις , προκειμένου να ωφεληθεί η εταιρία κι η δικογραφία ήρθε στη Βουλή αλλά και για το γεγονός ότι δικοί του άνθρωποι είχαν φροντίσει οι φακές να πληρώνονται για παντεσπάνι στο υπουργείο Υγείας. Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για «σκευωρία» και δήλωσε ότι «δεν θα ησυχάσω αν δεν κλείσω τον Παύλο Πολάκη φυλακή». Οι καυγάδες τους στη Βουλή, ομηρικοί,  όταν χρίστηκε τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, για να παρακολουθεί τα έργα των Ανδρέα Ξανθού – Παύλου Πολάκη. Ο Σφακιανός πολιτικός πολλάκις έχει καταφερθεί εναντίον του λέγοντας «δεν μοιάζουμε, μπρε, δεν μοιάζουμε».

Άδωνις και Μητσοτακικό στρατόπεδο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να διεισδύσει στον στενό κύκλο των Μητσοτακικών, παρά τις πολιτικές διαφορές, που τον χωρίζουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σημείο, ακόμη και ακραιφνώς μητσοτακικοί να είναι σε δύσκολη θέση. Τηρούν σιγή ιχθύος και μιλούν μόνο οι γκριμάτσες του τύπου: «Τον ακούει… Τι να κάνουμε;». Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι γνωστό ότι δεν τρέφει και τα καλύτερα συναισθήματα, για τον Άδωνη Γεωργιάδη. Το 2016 η Ντόρα Μπακογιάννη  θα δηλώσει: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης ιδεολογικά απέχει από εμένα», αλλά τονίζει ότι είναι «μαχητικός» και «ντόμπρος πολιτικός» και στάθηκε δίπλα στον Κυριάκο.

Δηλώσεις για τα…300 κιλά και πως οι σπουδές Κοινωνιολογίας παράγουν «αριστερούς»

Με το μάθημα της Κοινωνιολογίας, τον έβαλαν στο στόχαστρο και οι Κοινωνιολόγοι, διότι είχε ζητήσει ήδη από πριν το μάθημα να σταματήσει, γιατί «παράγει αριστερούς».  Είναι δε γνωστό σε όλους ότι το μάθημα της Κοινωνιολογίας στα Πανεπιστήμια γινόταν από τον αείμνηστο συντηρητικό πολιτικό Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος ήταν γνωστός για τους αγώνες του κατά της μεταξικής δικτατορίας.  Η δήλωσή του αστειευόμενος ότι δεν μπορεί να δώσει και παραπάνω χρήματα το ελληνικό δημόσιο, γιατί θα γίνουν 300 κιλά οι πολίτες, προκάλεσε εκνευρισμό, ακόμη και σε φανατικούς, που τον ακολουθούν και βρίζουν τους πολιτικούς του αντιπάλους.  Στελέχη βέβαια, που δουλεύουν κοντά του, τον λατρεύουν.  Πολλοί εκνευρίζονται και στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μαζί του εξ ου και ξένισε πολλούς, η ατάκα του Ανδρέα Λοβέρδου, ότι τον έχει «σαν αδερφό του», μετά την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Νοβάρτις.

Οι επενδύσεις κι ο Άδωνις        

Προεκλογικά κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ, για την επένδυση στο Ελληνικό αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως την επομένη των εκλογών, θα μπουν οι μπουλντόζες. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 10 Ιουλίου 2019 το γραφείο του έβγαλε ανακοίνωση κι ο ίδιος φωτογραφήθηκε: «Συνάντησα θεσμικά τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρουπόλεως και πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο , για να ενημερωθώ για τις εκκρεμότητες, που εμποδίζουν την έναρξη της πολυπόθητης επένδυσης, η οποία θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει αποφασίσει ο Πρωθυπουργός το έργο αυτό να προχωρήσει και θα προχωρήσει (…). Σκοπός είναι κάθε εκκρεμές εμπόδιο που εμποδίζει την άμεση έναρξη αυτού του έργου, να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι αυτά που λέμε, τα εννοούμε. Η εντολή του Πρωθυπουργού πρέπει να υλοποιηθεί».

 Φαρμακευτική κάνναβη κι Άδωνις

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι του καταλογίζουν πως έκανε άλλη μία «κωλοτούμπα» στο θέμα των επενδύσεων στην φαρμακευτική κάνναβη, την οποία και κατακεραύνωνε προεκλογικά, αλλά μετά τον ενθουσίασε.  Ο κ. Γεωργιάδης στις 25/2/2020 ήταν παρών στα εγκαίνια της πρώτης επένδυσης, που έκανε στην περιοχή Εξαμιλίων, η ισραηλινή εταιρία Tikun Olam στην Κόρινθο. Ποιος δεν θυμάται τι άκουσε όλος ο Αγροτικός τομέας του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Νίκος Καρανίκας, που ήταν τότε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, για το νομοσχέδιο για την κάνναβη;

Μάθημα στα 5 ευρώ

Πέρα από τις βαρύγδουπες δηλώσεις κι ενώ όλη η ελληνική κοινωνία με αγωνία περίμενε να δει τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό διαφήμιζε «το πρώτο ζωντανό διαδραστικό μάθημα» για τα παιδιά  στα αρχαία ελληνικά με κόστος μόλις 5 ευρώ!  Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης τον κατακεραύνωσε αναφερόμενος στα όρια της ηθικής και στα ασυμβίβαστα, που ορίζει το Σύνταγμα.

Σκωπτικός και για τους εμπόρους

Παρά τη συνεχή έκθεση στα μίντια, ο Άδωνης Γεωργιάδης παραμένει πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης κι αλώβητος. Ακόμη κι όταν μιλά για τους εμπόρους κι αναφέρεται με σκωπτικό τρόπο. Τελευταία του επιτυχία, ότι τα έριξε στους εμπόρους, που όταν λένε πως δεν έχουν δουλειά, τελικά… έχουν δουλειά.

Τα κόκκινα δάνεια κι ο Άδωνις

Τα κόκκινα δάνεια πήραν παράταση μόνο τρεις μήνες, εν μέσω κορωνοϊού…  Του το φώναξαν με κάθε τρόπο εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της ελληνικής Βουλής. Του το φώναξαν οι αρχηγοί των κομμάτων επιμένοντας να πάρει θέση ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ότι πρέπει η παράταση να είναι τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους κι ότι χρειάζεται να υπάρξει ρύθμιση για όσους πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν.  Κι ενώ το πρόβλημα πια έχει γιγαντωθεί,  πολλοί Έλληνες κινδυνεύουν όχι μόνο να χάσουν τη δουλειά τους και τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους, εν μέσω πανδημίας! Έτσι, αν κάποιος Έλληνας, που έμεινε άνεργος ή κακοπληρώνεται και  χάσει  το σπίτι του ή δεν είχε να πληρώσει δικηγόρο, θα είναι απλά …ατομική ευθύνη του δανειολήπτη, επειδή δεν ρύθμισε νωρίς, όπως έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλαδή ως τις 30 Απριλίου, που γινόταν ο κακός χαμός λόγω κορωνοϊού!!!

Αυτοψία στις παραλίες!

Μετά το φιάσκο με τις μάσκες, όπου σε άλλες χώρες δίνονταν δωρεάν αλλά στην Ελλάδα γιοκ, ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε με τον υφυπουργό του, Νίκο Παπαθανάση,  για αυτοψία στις οργανωμένες παραλίες:  «Όλα κυλούν ομαλά. Όλα θα πάνε τέλεια και θα ξεπεράσουμε και την Οικονομική Κρίση. Ήδη τα Διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν θετικά δημοσιεύματα για το άνοιγμα των παραλιών και την έναρξη της τουριστικής περιόδου κατ´ουσίαν!»Το βρίσιμο, που έφαγε στο twitter, θα μπορούσε να είναι case study, για φοιτητές Πολιτικής Επιστήμης. Ακόμη κι εφόσον η παραλία της Βουλιαγμένης έγινε τελικά η νέα … Εκάλη, για μία ξαπλώστρα. Δεν πείραξε και πολύ, που τα ελληνικά νιάτα συνωστίστηκαν σαν τις σαρδέλες για μία θέση στην παραλία στο λεωφορείο.

Οι επενδύσεις επί Αδώνιδος Γεωργιάδη

Αν είδε η Ελλάδα επενδύσεις επί των ημερών του; Ναι, κυρίως στον τουριστικό τομέα, απλώς καμία σχέση με τον πακτωλό χρημάτων, που είχε υποσχεθεί.  Ο επενδυτικός οδοστρωτήρας, που είχε υποσχεθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδείχτηκε άνθρακας αντί για θησαυρός, παρά τις επισκέψεις του στις ΗΠΑ και τον αραβικό κόσμο. Κι ενώ διαμήνυε εκ νέου ότι η επένδυση στο Ελληνικό ξεκινά τον Δεκέμβριο τίποτα δεν έγινε, ενώ έχουμε Μάιο του 2019.  Το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων, που έφερε, ανήκει στην κατηγορία, «κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντικό».  Επί ημερών του, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ιστοσελίδα του εγκρίθηκαν 180 νέα επενδυτικά σχέδια ύψους 1,240 δις. Ο ίδιος επαίρεται για το Εμπορικό Κέντρο και Κέντρο Αναψυχής στη Μεταμόρφωση Αττικής και την υπαγωγή 119 επιχειρηματικών σχεδίων στο καθεστώς ενισχύσεων  και τις έξι στρατηγικές επενδύσεις, που ο ίδιος λέει πως δρομολόγησε ύψους 1, 05 δις ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ό, τι αυτά που έκανε, είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στις υποσχέσεις, που έδωσε.

Η ελληνική οικονομία χρειαζόταν, πριν τον κορωνοϊό επενδύσεις, 100 δις ευρώ, για να έρθει στα ίσα της και με δεδομένο ότι σήμερα έχουν χαθεί πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας, μετά την έλευση της υγειονομικής κρίσης, οδηγούμαστε σε μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Μικροί και μεσαίοι μαγαζάτορες βιώνουν ξανά τον θάνατο του Εμποράκου. Αλήθεια, αν ο Άδωνις Γεωργιάδης εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, θα υπήρχε εργοδότης, που θα τον κρατούσε στη θέση του;