Τα 20 πράγματα που μάθαμε, ως Greek alien απ την ορκωμοσία Μπάιντεν – Χάρις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

  1. Οι εκλογές εδώ διαρκούν όσο όταν πρωτό – έγιναν Δημοκρατία, και εκλέχτηκε το 1789, ο Τζορτζ Ουάσιγκτον, λες και μετρούν τις ψήφους υπό το φως των κεριών, μία, μία.
  2. Μέχρι να μπει στο Λευκό Οίκο και να καθίσει στη καρέκλα στο οβάλ γραφείο, ο 46ος πρόεδρος, ένα σασπένς το έχει η υπόθεση!
  3. Αγαπούν το θέαμα και τύφλα να χει η βραδιά των Όσκαρ! Δεν έμεινε σταρ που να μη τραγουδήσει τη μέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν!
  4. Η Λέιντη Γκάγκα, με εμφάνιση Φρίντα Κάλο, χωρίς το μονόφρυδο, να λέει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, ούτε η ίδια δε θα το πίστευε ότι θα της συμβεί πότε.
  1. Η Τζένιφερ Λόπεζ ντυμένη, δε μπόρεσε να εκφραστεί.
  2. Η 22χρονη  ποιήτρια,  Αμάντα Γκόρμαν, ήταν η πιο ώριμη, συγκινητική και δυνατή παρουσία από καλλιτέχνες.
  3. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ μιλάει, περπατάει κανονικά και έχει επάγγελμα και γνώσεις. Το είχαμε ξεμάθει από την προηγουμένη που εξασκούσε τα καθήκοντα της με πόζες. Επίσης η κυρία Μπάιντεν, μοιάζει ως Αμερικανίδα ξαδέλφη της Μακρόν, χωρίς μίνι, άμα τις δεις ξαφνικά.
  4. Τους θέρισε το κρύο στην Ουάσιγκτον έξω όλη την μέρα. Θα χουν οι μισοί πλευριτώσει και θα τρέχουνε για τεστ κορωνοϊου.
  1. Οι Αμερικανοί τώρα, στην -ε, πως να το κάνουμε- δημοκρατική Μασαχουσέτη, τη πολιτεία Spirit of America, αντί για καλημέρα λέγανε «Happy 20th   January» όπως λένε «Καλά Χριστούγεννα».
  2. Κυρία στη γειτονιά, είχε αγοράσει μάσκες όλο γκλιτερ και παγιέτες και τις μοίραζε στα μαγαζιά, γιατί έπρεπε όλοι να μαστε γιορτινοί απ το καλό που μας βρήκε και κυρίως το κακό που μας άφησε.
  3. Το κακό που μας άφησε, τώρα, από πολιτικό πολιτισμό πάτος. Ούτε τα προσχήματα δε τήρησε για τον εκλεγμένο νέο πρόεδρο του κράτος που αγαπά.
  4. Το κακό που μας άφησε, επίσης, κυβερνούσε και έπρεπε να κάνει εκλογές, τις όποιες ο ίδιος αμφισβήτησε. Οπού; Ούτε αυτές δεν μπορούσε να οργανώσει;
  1. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, άφησε την εθιμοτυπία και έσπευσε να χαιρετίσει το αφροαμερικανο δημοσιογράφο φίλο του, από το NBC, δείχνοντας πως η εποχή που βρίζανε εκείνους που ενημερώνουν τον αμερικανικό λαό, πέρασε.
  2. Τα θύματα του Covid, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, το φυλετικό, ήταν τα θέματα που τονίστηκαν, ενώ το αφιέρωμα στη καταπολέμηση της πείνας και το ότι όλοι νοιαζόμαστε για τον διπλανό, ήταν επίσης η σαφή και αδιαπραγμάτευτη θέση του πρόεδρου και της αντιπροέδρου για τη νέα αμερικανική εποχή.
  3. Η Καμάλα Χάρις είναι υπέροχη. Επίσης ο σύζυγος της, θα αποκαλείται «second gentleman», τίτλος που, μάλλον, εφευρέθηκε μόνο για την περίπτωση.  
  4. Η Καμάλα Χάρις ορκίστηκε ως η πρώτη γυναίκα, η πρώτη Αφρό – Αμερική και η πρώτη αντιπρόεδρος με καταγωγή Νότιας Ασίας από την Δικαστή Σόνια Σωτομαγιόρ, τη πρώτη Λατίνα, μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.
  1. Ο Τομ Χανκς στην παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν άνετος, με σεβασμό και υπέροχα ντυμένος! Φορούσε δε μαύρα, δερμάτινα γάντια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, διότι είπαμε, είχε παγωνιά και όχι ψυχρούλα τύπου Ελλάδας, που ξέρουμε!
  2. Ο 46ος Προέδρος των ΗΠΑ, κύριος Τζο Μπάιντεν, κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να τελειώνουν με αυτόν τον απολίτιστο πόλεμο του πολιτικού διαχωρισμού του τελευταίου χρόνου. Ήταν κακόγουστο, πράγματι, οδυνηρό και γεμάτο μίσος. Όπως πολλές μάσκες – δηλώσεις, γράφανε τις προεκλογική περίοδο «make America kind again». Κι αυτή είναι η μόνη θέση και απάντηση.
  3. Στην παθιασμένη, ορμητική του ομιλία των 21 λεπτών, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε επανειλημμένα την ανάγκη για ενότητα, χαρακτηρίζοντάς την τη μόνη «πορεία προς τα εμπρός», ενώ δεν  δεν ανέφερε καθόλου το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ!
  4. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενώ οι εκδηλώσεις συνεχιζόταν υπέγραψε 17 εκτελεστικές εντολές με σκοπό να αναιρέσει πολλές από τις αποφάσεις Τραμπ, ανάμεσα τους η επανένταξη των ΗΠΑ στην Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, η κατάργηση των περιορισμών για ταξιδιώτες από Μουσουλμανικές χώρες, τη διακοπή της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ έδωσε να φορούν όλοι μάσκες σε κτήρια ομοσπονδιακής ιδιοκτησίας.