Νέα Υόρκη: Οι Έλληνες αλληλοβοηθιούνται, δημιουργούν και αγαπούν. Δείτε πως…

ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΥΓΉ – ΜΑΡΊΑ ΑΤΜΑΤΖΊΔΟΥ

Το “Social Distancing” που ανακοίνωσαν οι αρχές στη Νέα Υόρκη έφερε την έκρηξη στο “Social Media Connection”. Η ζωή μας είχε ήδη αλλάξει με την χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης εδώ και καιρό. Οι αναρτήσεις έχουν γίνει καθημερινή ανάγκη. Πολλοί μας δίνουν «αναφορά» ακόμη και για τα πιο απλές προσωπικές τους δραστηριότητες. Τώρα η τεχνολογία έρχεται να παίξει έναν άλλο ρόλο και να μας ενώσει, να μας ενεργοποιήσει και να μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους. Τουλάχιστον αυτό είναι κάτι για το οποίο όλοι οφείλουμε να προσπαθήσουμε: «το να παραμείνουμε αισιόδοξοι». Σε μία ηλεκτρονική βόλτα στο Facebook συνάντησα φίλους που είτε προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο και τις υπηρεσίες τους για να εμψυχώσουν και να διασκεδάσουν, είτε προσφέρουν πλέον τις επαγγελματικές τους υπηρεσίες μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

ACADEMY OF HELLENIC PAIDEIA  και στις 4 κάθε απόγευμα η Δήμητρα Βαρσάμη διαβάζει παιδικά παραμύθια στα ελληνικά

Η διευθύντρια της Academy of Hellenic Paideia κ. Δήμητρα Βαρσάμη συνδέεται καθημερινά στις 4 μ.μ. στην σελίδα Academy of Hellenic Paideia, διαβάζει παιδικά παραμύθια και προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. Σχετικά με το πως της προέκυψε η ιδέα ανέφερε: «Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για τα παιδιά σε αυτή την κατάσταση! Στην αρχή σκέφτηκα να κάνω βιντεάκια για να τα στέλνω στα παιδιά της ακαδημίας, αλλά στη συνέχεια θεώρησα με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο ωφέλιμο για όλα τα παιδιά εντός και εκτός της ακαδημίας. Μακάρι όλοι οι εκπαιδευτικοί να έκαναν το ίδιο στις δύσκολες αυτές στιγμές. Οι περισσότεροι γονείς δεν είναι εκπαιδευτικοί και είναι δύσκολο να διδάσκουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Όσο περισσότερο υλικό και επιλογές τους δίνουμε τόσο το καλύτερο».

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και η Χαρά Δάλλα προσφέρει τηλεφωνικά τις γνώσεις της

Η ψυχαναλύτρια- ψυχοθεραπεύτρια Χαρά Δάλλα εκτός από το να ποστάρει εμψυχωτικά μηνύματα στον λογαριασμό της, προέτρεψε και τους φίλους της που έχουν ανάγκη να μιλήσουν με κάποιον επαγγελματία της ψυχικής υγείας, να επικοινωνήσουν μαζί της. Δήλωσε στο Spotlightpost: «Είναι ηθική  δέσμευση στην δουλειά που κάνω. Όπως παίρνω έναν ασθενή με πολύ χαμηλό ποσό, έτσι και προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε περίοδο ανάγκης. Το ίδιο και πολλοί συνάδελφοι μου, ήδη έχουμε μπει σε call on status για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της πολιτείας που ιδιωτεύουμε».

DJ PARTY και ο DjGus Ballas κάνει virtual διαδραστικό πάρτι (στο πρώτο που ήταν Greek Night, τα σπάσαμε!)

Η μουσική λένε είναι η καλύτερη θεραπεία για την ψυχή και τι καλύτερο όταν την έχεις στην οθόνη του κινητού σου από κάποιον που είναι παθιασμένος με αυτήν από την ηλικία των 14 χρόνων? Ο DjGus Ballas με τις μουσικές επιλογές του και τα live party δίνει μία διέξοδο στο στρες του εγκλεισμού στο σπίτι τόσο για όλους τους φίλους του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αλλά επίσης για τον ίδιο. Η διάδραση στα πάρτι και τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο είναι πολύ μεγάλη κάτι το οποίο τον κάνει πολύ ευτυχισμένο και ολοκληρωμένο, όπως λέει, και για αυτό θα συνεχίσει να παίζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μεταδίδοντας θετική διάθεση και αγαπημένα τραγούδια. Το πρώτο του virtual πάρτι ήταν αφιερωμένο σε«Greek Night» και το δεύτερο σε «Old School ». Περιμένουμε το τρίτο!

OPASIZE Kelly Kritsotakis κάνει Greek Dance Fitness Instructor μέσω Facebook  

Η Kelly Kritsotakis είναι Greek Dance Fitness Instructor. Γεμίζει με ελληνικά τραγούδια τα πρωινά μας στην Αστόρια  γυμνάζοντας μας, ενώ τα απογεύματα την βρίσκουμε σε όλο το Κουίνς, σε διαφορετική κάθε ημέρα περιοχή. Η ιδέα για μαθήματα μέσω Facebook της προέκυψε όταν ανακάλυψε ότι θα βρισκόμασταν σε καραντίνα, και ανησυχούσε για το πώς θα μπορούσε να συνεχίζει να εργάζεται για να πληρώνει τους λογαριασμούς της, μιας και η δουλειά της είναι η διδασκαλία μαθημάτων γυμναστικής. «Όταν οι συμμετέχοντες στο γυμναστήριο μου ζήτησαν να διδάξω μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και παρατήρησα και άλλους δασκάλους να το κάνουν, αποφάσισα να κάνω το ίδιο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους και να διατηρήστε υγιείς και σε κίνηση».

PERSONAL TRAINER κι ο Demetrios Jussi Tsinopoulos δουλεύει μέσω Skype

Ο Demetrios Jussi Tsinopoulos εργάζεται ως Personal Trainer εδώ και έξι χρόνια, είναι επίσης και Voice Teacher. Στο παρελθόν είχε ξαναχρησιμοποιήσει τις βιντεοκλήσεις μέσω Skype όταν κάποιος πελάτης του βρισκόταν εκτός πόλης και τώρα εξαιτίας του Covid 19 και των μέτρων ασφάλειας ξεκίνησε και πάλι να κάνει προπονήσεις με αυτό τον τρόπο για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η κατάσταση. Το ίδιο κάνει και με τα μαθήματα όπερας.

ΜΠΟΥΑΤ από την Γερμανία και πως όλοι μαζί τραγουδήσαμε  «Γέλα πουλί μου, γέλα»

Μία ομάδα Ελλήνων από το Μόναχο, η «Μπουάτ» κάλεσε πριν δύο ημέρες τους φίλους της σε Γερμανία να συνδεθούν για να τραγουδήσουν όλοι μαζί το τραγούδι «Γέλα πουλί μου» των αδερφών Κατσιμίχα. Το βίντεο έγινε viral me 5.4K views και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσα από την σελίδα της Μπουάτ στο Facebook.

και με καραντίνα..γέλα πουλι μου γέλα..

Τίποτα δεν εχει αλλάξει και τίποτα δεν ειναι οπως παλιά….γέλα πουλί μου γέλα, ειν’ η ζωή μια τρέλα..Ευχαριστούμε όλους τους φίλους της μπουατ για τη συμμετοχή!!! 🥰Φιλια σε ολους απο το Μοναχο!!

Posted by Μπουάτ on Monday, March 23, 2020

Η Αυγή Μαρία Ατματζίδου είναι Πρόεδρος του Mykonos Multimedia Festival και Good will Ambassador του European Youth Award. Έχει Diploma in Digital Marketing, Bachelor in Mass Communication  and Media Arts, Master in Interactive Multimedia, Master in Psychoanalysis and Consulting και είναι PhD candidate in Film and Television. Έχει γράψει, διασκευάσει, σκηνοθετήσει και κάνει την παραγωγή σε 12 καλλιτεχνικές παραγωγές και έχει υπάρξει δημοσιογράφος σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα και ιστοσελίδες. Τα τελευταία χρόνια μένει στη Νέα Υόρκη και αγωνίζεται για την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού αλλά και για τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών.