Η Μαρίνα των βράχων, του γκλίτερ, του Πατούλη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

Μια σχεδόν ξανθιά, που απενοχοποιεί το γκλίτερ, την τρέσα, το χρυσό, την παγιέτα και λούζεται με χρυσόσκονη, ως θηλυκός Λιμπεράτσε, χωρίς, όμως, πιάνο και ένοχα μυστικά. Μια σοφιστικέ εκδοχή της Αννούλας Φλωρινιώτη, με γλύκα Γωγούς – Γωγουλίνι- Γαρυφάλλου, θα λέγανε οι κακόπιστοι και κακοήθεις. Μια Μαρίνα, όχι «πράσινο αστέρι» των βράχων και «άγριο περιστέρι», αλλά γαλανή σταρ των κυβερνητικών αξιωμάτων, του εμπορικού κέντρου της Κηφισίας και μακριά από Περιστέρια και Αιγάλεα, , στην καρδιά των Βορείων Προαστίων, στον δήμο Αμαρουσίου. Ω! Με τους αφύσικα γαλανούς στα σκούρα της μεσογειακά μάτια φακούς επαφής και τις ψεύτικες, βαριές τόσο μοιραίες βλεφαρίδες, γιορτάζοντας το όνομα της, φώναξε τους φωτογράφους και πόζαρε με τις φίλες της αγκαλιά, χωρίς ίχνος μάσκας και προφύλαξης από την νόσο του COVID – 19. Ύστερα χόρεψε στην καυτή αμμουδιά! Όπως χορεύει ο ιός, εμάς, τους υπολοίπους τους κοινούς θνητούς…

Ω! Χωρίς την Μαρίνα Πατούλη, πόσο πληκτική θα ήταν αυτή η κυβέρνηση, μόνο με Μπογδάνους να μηνύουν πρώην συναδέλφους τους δημοσιογράφους! Τουλάχιστον η Μαρίνα του νομάρχη, προλαβαίνει κάθε δυο μέρες να βάζει τρέσες στο κομμωτήριο, να είναι φιλόλογος και να διδάσκει, παλιά, σε φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία και στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ μετά κοπίαζέ ως  επιστημονικός συνεργάτης της ΑΣΠΑΙΤΕ -ότι κι αν είναι αυτό! Η Μαρίνα προλαβαίνει να ασχολείται με τα κοινά και -κυρίως- τον πολιτισμό (εμ με τι θα ασχολούταν η κυρία Πατούλη; Με το αν είναι καθαρά τα φρεάτια μη πιάσει η γλίτσα και κάνει αδιάβροχο και πλημμυρίσει η πόλη;), όπως έκανε στον δήμο Πεύκης, αλλά να είναι και πάντα βαμμένη άψογα, ντυμένα εντυπωσιακά και μοντέρνα, σαν θεία της Κατερίνας Καινούργιου, της οποίας και μιας το έφερε η κουβέντα ήταν καθηγήτρια φιλόλογος. Είναι επίσης, ως τρελή ισορροπίστρια τσίρκου, εργαζομένη, καλλονή, πάντα περιποιημένη, σύζυγος, πολιτικοποιημένη, μητέρα, νύφη μιας και ζει με την πεθερά της, ενώ κάθε Κυριακή μπαίνει και στη κουζίνα να μαγειρέψει μόνη της! Δικαιολογίες δεν υπάρχουν όταν η γυναίκα είναι άξια! Όχι σαν μερικές που επειδή κάνουν μια δουλειά, κάνα 10ωρο τη μέρα για να τα βγάλουν πέρα, βαριούνται και τη ρίζα να περάσουν!

Έντονη δράση και παρεμβατικότητα

Μ’αυτά λοιπόν τα προσόντα καθώς και με τις γνώσεις της, κανονιστικές και εμπειρικές, αλλά και τον ανθρωπισμό της μιας και είναι μέλος αρκετών οργανώσεων φιλανθρωπικών, όπως «Η Μέριμνα του Γήρατος», «Σύλλογος Αλκυονίδες», Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, στέκεται επάξια δίπλα στο νομαρχιακό θρόνο του συζύγου και ας μην είναι χρυσός! Τι σημασία έχει! Σαν το διαμέρισμα της, το μεγάλο προικώο στη Πεύκη, το όλο περασμένο με χρυσή μπογιά, όπως έχουμε απολαύσει σε φωτογραφίσεις στο παρελθόν, έτσι θα συμβεί και στη καρέκλα του δημάρχου. Διότι η αισθητική του χρυσού, πάντα κερδίζει, όπως αποδεικνύει περίτρανα η περίπτωση του Ριχάρδου, αλλά και το επιχρυσωμένο κλαρίνο του Γιώργου Μάγκα…

Μπα, που θα φοβηθεί η «Πατούλενα» τον κορονοϊο και δε θα κάνει πάρτι!

Όμως η δυναμική Μαρίνα, δικαιούται και να γιορτάσει σαν άνθρωπος, Να φορέσει κάτι σαν ρόμπα νυφική και καυτό μίνι, να βάλει τις φίλες της να φοράνε όλες άσπρα και να χορέψει για τη γιορτή της. Και να ναι τόσο άνετη που να φωνάξει από μόνη της φωτογράφους! Ωιμέ θα την ζηλέψουνε! Που δεν φοβάται τον ιό! Είναι και φίλη του Τραμπ άλλωστε, είχε περάσει απ την ορκωμοσία του! Σιγά μη βάλει μάσκα! Ως άλλη Δέσπω Μπότσαρη στη προσταγή «Γιώργαινα, ρίξε τ’ άρματα, δεν είν’ εδώ το Σούλι. Εδώ είσαι σκλάβα του πασά, σκλάβα των Αρβανίτων» εκείνη αγωνίζεται κατά του COVID 19 και ανταπαντά πως «Το Σούλι κι αν προσκύνησε, κι αν τούρκεψεν η Κιάφα, η Δέσπω αφέντες Λιάπηδες δεν έκανε, δεν κάνει». Δαυλί στο χέρι νάρπαξε, κόρες και νύφες κράζει: «Σκλάβες Τούρκων μη ζήσομε, παιδιά μ’, μαζί μου ελάτε». Και τα φυσέκια ανάψανε κι όλοι φωτιά γενήκαν».

Είπε για την πολιτική και την σχέση της με τον Πλάτωνα:

«… Όταν το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, το έπραξα με γνήσια διάθεση να εμπλακώ στα κοινά, να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου στον τόπο μου. Γιατί πίστευα ακράδαντα αυτό που έλεγε ο Πλάτων, ότι δηλαδή «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».

Ξέειπε για τον Πλάτωνα και είπε για τον Γιώργο

Πρωτοχρονιά 2019! Ο κύριος Πατούλης ντυμένος απλά, με κοστούμι αλλά χωρίς γραβάτα και η εντυπωσιακή πάντα, Μαρίνα, με έξωμο, μίνι φόρεμα, κατακόκκινο λουστρίνι μπότες πάνω από το γόνατο, και γυαλί ηλίου «πεταλουδέ» τεράστιο, γιορτάζουν στην Θεσσαλονίκη τη νέα χρονιά, μαζί. Είναι η  πρώτη δημόσια εμφάνιση που κάνει το ζευγάρι μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση της Μαρίνας Πατούλη να κατέβει υποψήφια στον δήμο Αμαρουσίου, κόντρα στην Νέα Δημοκρατία και στον σύζυγο της. Η δημοσιογράφος βέβαια, τονίζει την «οικογενειακή» τους στιγμή, με την κυρία Πατούλη, παρά το μίνι και το έξωμο φορεματάκι της, να μη τουρτουρίζει στο χιονιά του «Ραφαήλ» και της «Σοφίας» που πλήττουν την χώρα, αλλά να απολαμβάνει με θερμή, την δήλωση του συζύγου της πως: «Εμείς ξεκινήσαμε αυτοδημιούργητοι, με την αγάπη του κόσμου, και είναι σίγουρο ότι αυτόν τον κόσμο δε θα τον διχάσουμε». Όταν η δημοσιογράφος της τείνει το μικρόφωνο εκείνη λέει ως Ελληνίδα σύζυγος κυρά και αφέντρα: «Ό,τι είπε ο Γιώργος»! Και κάπου εδώ η κυρία Πατούλη δείχνει να μαζεύει την ορμητική διάθεση για τη δημαρχεία του Αμαρουσίου. Όμως εμείς, κυρία Μαρίνα, ο δυναμισμός σας, η αποφασιστικότητα σας, ο Πλάτωνας σας, βάρεσαν υποχώρηση για την υποψηφιότητα σας στο Δήμο και δε σώσαμε να χαρούμε τα καινούργια μας στραφταλιζέ  12ποντα που τα ετοιμάζαμε για την ορκωμοσία…

Αξέχαστες Στιλιστικές Στιγμές

Οι δημοσιογράφοι λατρεύουν την μοναδική, απενοχοποιημένη, εκρηκτική επαναστατική κυρία Μαρίνα Πατούλη, ότι κι αν κάνει, ίσως γιατί η ίδια τα περί ντυσίματος και διακόσμησης δε τα παίρνει και τόσο σοβαρά! Χορεύει καλαματιανά με φόντο σφάγια το Πάσχα, ντυμένη με σιελ μίνι και λουλούδι στην μέση της. Γελάει με το Λαζόπουλο, που την κάνει ηρωίδα των Δέκα Μικρών Μήτσων, σπάει τη σιωπή της στου Λιάγκα, με λευκό, εφαρμοστό φόρεμα και διαφάνεια στη μέση, να φαίνεται ακριβώς πάνω απ’ το τραπέζι του σκηνικού. Θυμώνει με τους ράδιο Αρβύλα. Ανοίγει το χρυσό της σπίτι στα life style περιοδικά και φωτογραφίζεται με σέξι τουαλέτες και φόντο ασημένιες και χρυσές εικόνες αγίων. Ποζάρει με μαγιό πλεκτό, με κίτρινο φόρεμα και γόβες στη γιορτή της, με ροζ γουνίτσα, με ροζ ταγιεράκι, σαν Μπάρμπι που έχει ατέλειωτη γκαρνταρόμπα και αδυναμία στο χρυσό! Κάνει νάζια που δεν την έχει καλέσει ο Αρναούτογλου στην εκπομπή του. Μιλά πάντα στα μικρόφωνα μπροστά της και αποθεώνεται από τους ρεπόρτερ των πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών. Μπαίνει στο Λευκό Οίκο, με λευκό εξίσου συνολάκι, που έχει χρυσά κουμπιά τεράστια, κλείνοντας το μάτι στις ναυτικές στολές των ναυάρχων που ωχριούν μπροστά της, ενώ βλέπει τον Ντόναλντ Τράμπ να σφίγγει θερμά το χέρι του συζύγου της! Στέλνει κάρτες για τις γιορτές, μέσα απ’ το χρυσό της σαλόνι, στα αμερικανικά επικοινωνιακά πρότυπα, φορώντας μπορντό αποκαλυπτική δαντέλα, με τους άνδρες της οικογένειας της να φορούν ασορτί απόχρωσης γραβάτα!  Ω! Αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε…

Με δικά της λόγια ως «Πατούλενα» –Top 7 – ανθολογία από συνεντεύξεις

«Ως σύζυγος του Πατούλη θεωρώ πως αντιπροσωπεύει έναν τύπο άνδρα που πολλοί λένε πως είναι ο Τζορτζ Κλούνει και θεωρώ πως είναι ένας πολύ ωραίος άνδρας»

«Μου λέγανε για τον Βαρουφάκη. Σιγά μωρέ τον Βαρουφάκη, εγώ έχω τον Πατούλη!»

«Όλοι όσοι με κατηγορούσαν για τα χρυσά σαλόνια έχουν διαψευσθεί…. μετά τον Τραμπ με τα χρυσά σπίτια, η αισθητική η δική μου δικαιώθηκε».

«Η αισθητική του σπιτιού είναι δικής μου επιλογής και θεωρώ ότι ο καθένας έχει τη δική του αισθητική. Είπαν για «κιτς», αλλά αυτά εγώ δεν τα ακούω καν…»

«Ξέρω ότι δεν θα του άρεσε του Γιώργου να έκανα μια γυμνή ή αισθησιακή φωτογράφιση»

«Δεν θέλω να με βλέπουν σαν sex symbol… Θέλω να είμαι η γυναίκα της διπλανής πόρτας»

«Θα με ανησυχούσε αν σταματούσαν να λένε για εμένα. Εντάξει, το Barbie έχει καθιερωθεί. Αλλά το κλασσικό υποκοριστικό είναι το «Πατούλαινα». Εδώ στις απονομές με προσφώνησαν έτσι…»